Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Dagmar Kludská: Sílu po smrti dítěte a rozvodu mi dala práce a rodina

Video se připravuje ...
19. dubna 2017 | 06:00

Byla zpěvačkou, pokojskou, listonoškou a pracovala jako opravářka výtahů. Teprve po revoluci mohla začít dělat to, kvůli čemu k ní chodí davy lidí hledat naději a sílu: Vykládat karty. "Sama sobě si taky vykládám," říká Dagmar Kludská a dodává: "Ale to víte, člověk má občas u sebe tendenci ty špatné věci úplně nevnímat."

Takto si dlouho bála přiznat, že její manželství se chýlí ke konci. Manželství, o které oba dva museli bojovat a doslova si ho vydupat navzdory svým rodinám. "Lidi se mě ptají: To jste to neviděla, že to s vaším manželem nedopadne dobře? A já říkám: Člověk vidí dopředu jen na rok, maximálně dva."

Jaký musí mít člověk dar, aby mohl vykládat karty? Kde se to Dagmar Kludská naučila? Jací lidé k ní chodí a na co se nejvíc ptají? Jaké bylo její dětství u cirkuusu, proč se rozvedla a jak to zvládla? Sledujte další rozhovor z cyklu Nej ženy Česka.

Sledujte i další rozhovory například s Veronikou Žilkovou, Zlatou Adamovskou, Pavlínou Němcovou, Dagmar Peckovou, Helenou Třeštíkovou, Danielou Drtinovou, Olgou Sommerovou, Danou Bérovou, Zuzanou Baudyšovou nebo Barborou Tachecí.


Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...