Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Já, Mattoni není další První republika, říká Marek Najbrt, režisér nového seriálu

Video se připravuje ...
31. srpna 2016 | 06:00

Já, Mattoni je nový výpravný historický seriál, který na začátku září startuje na České televizi. Dobové kostýmy, propracovanost postav i celého děje odehrávajícího se v krásných kulisách mohou svádět k srovnávání s úspěšným seriálem První republika. Režisér Já, Mattoni Marek Najbrt by se tomuto ale rád vyhnul. 

Kdo by neznal snad nejznámější českou minerální vodu? Víte ale, jak hluboký příběh se za tím skrývá? Mattoni byl podnikatel velmi rafinovaný a málokterý dnešní obchodník by s ním dneska přišel rád do styku. Ještě více vychytralá byla i jeho manželka Mína, která se svým manželem věčně soupeřila. A to nejen v rovině byznysu, ale i lásky.

Hádka, pomsta a manželství
Nový seriál Já, Mattoni, startuje v pátek 2. září na České televizi.
Autor: Česká televize

U obou totiž převládá stejná míra lásky jako nenávisti. „Mattoni je krásný, charizmatický muž. Avšak málokdy je šťastný a láskou naplněný. Mohl mít fantastickou ženu Mínu a velmi spokojené manželství, ale vzal to s ní za špatný konec, a tak oba celý život plýtvali energií jen na hádky a pomsty,“ říká Tatiana Vilhelmová, představitelka Míny. Mattoniho si zahráli Alois a David Švehlíkovi. Otec v roli Mattoniho na sklonku života a syn během jeho nejlepších let. 

I když v některých chvílích člověka napadne asociace s úspěšným seriálem První republika, režisér Marek Najbrt by se tomu rád vyhnul. "Upřímně řečeno, nijak jsem se při práci na tomto seriálu nevztahoval k jiným věcem. Dělali jsme ho autonomně a zdrojem toho seriálu je jedině ten scénář," říká Marek Najbrt. 

Video se připravuje ...