Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kaira Hrachovcová prozradila, proč chodí v noci na hřbitov

29. července 2016 | 06:00

Herečku Kairu Hrachovcovou jsme potkali na tiskovce, kde televize Prima představovala své nové programové schéma. Pojali to velice netradičně a v prostorách haly ČKD vytvořili strašidelnou scénu jako vystřiženou z detektivky. 

Prima právě představila nové pořady, které začne na konci léta vysílat. Na co se nejvíc těšíte?

Nejvíc se těším na práci, kterou dělám, to je seriál Přístav. Snažím se vše, co dělám, dělat pořádně a doufám, že je to vidět. A pak se těším i na práci, která možná ještě přijde.  

Dneska se to tady hemží mrtvolami, protože na televizní obrazovky přijde nový seriál Mordparta. Máte ráda detektivky?

Mám ráda napětí a nerada se nudím a snažím se najít si vždycky něco, abych se nenudila. Klidně to může být i detektivka s vypjatými situacemi, ale přiznám se, že na televizi se téměř nedívám. Mám ovšem přehled, kde se co točí a kdo v čem hraje, protože to je součástí mojí práce. Když mi někdo doporučí nějaký pořad, tak se na něj podívám, abychom o tom potom mohli společně diskutovat.

Video se připravuje ...
Kateřina Kaira Hrachovcová: Tajemství jejího šatníku! Kolik utrácí? • VIDEO: Markéta Reinischova, Petr Soukup

A bojíte se ráda?

Ano, ale ne za každou cenu.

Na táborech se chodilo na stezky odvahy, třeba v noci na hřbitov. Zažila jste to?

Nikdy jsem jako dítě nebyla na táboře, ale co se týče bojovek a chození na neobvyklá místa, na to jsem si přišla sama až v dospělosti. Několikrát jsem už byla v noci na hřbitově, ale ne kvůli tomu, abych se bála, ale kvůli tomu, že je tam krásná atmosféra. Někoho to děsí, ale mně to přijde jako kouzelné místo.

Máte nějaké takové místo, kam chodíte pravidelně?

Ano, mám taková místa a jsou především v přírodě. Příroda opanuje silou, která vyvěrá ze země.

Léto je v plném proudu. Máte už za sebou dovolenou nebo stále pracujete?

Já když pracuji, tak u toho odpočívám. Dovolenou bych to u sebe nenazývala, protože ani nevím, koho bych se dovolovala. Až budu chtít nějaký čas strávit tak, jak chci já, tak to nebude dovolená, ale příjemně strávený čas.

Video se připravuje ...
Módní fanatička Kateřina Kaira Hrachovcová: Víme, v jakém bazaru si pořídíte její oblečení! • VIDEO: Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Jak tedy nejraději příjemně trávíte čas?

To si nechám pro sebe.

Vy se také věnujete malování, kde čerpáte inspiraci?

V přírodě a také hodně v lidech. Z toho, co vnímám nejen z jednotlivců, ale také ze skupin. Pozoruji situace kolem sebe a to, co z nich vychází. Čerpám z míst, kam jezdím, z toho, po čem toužím nebo co čtu.

Co vás na lidech nejvíc upoutá?

Celý člověk, jeho postoj, pohyb. Kouzelné jsou oči, do kterých je dobré se hluboce dívat, protože z nich mnoho vyčtete.

Video se připravuje ...
Hrachovcová v talk show: Jak to mají v manželství? Proč si mění jméno? A co miminko? • VIDEO: Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

Zmínila jste, že čerpáte i z četby. Jaké knihy nejraději čtete?

Ty, které ke mně ne náhodou přijdou, a to myslím doslova. Nemám to tak, že bych přečetla celou knihu od začátku až do konce. Na stolech doma mám několik knih, které si různě přenáším a které různě otvírám. Tam, kde ji otevřu, tak to je přesně to, co jsem si měla přečíst. Jsou to knihy, které se tímhle způsobem dají číst.

Je něco v nejbližší době, na co se těšíte?

Věnuju se koučinku. Pomáhám lidem přijít na to, co vlastně v životě chtějí. Setkání s těmito lidmi je i pro mě velice inspirativní. Těším se na malování, chvíle v přírodě se svým psem, těším se na natáčení. Od září začínám novou spolupráci v Divadle Palace se skvělou kolegyní a herečkou Vandou Hybnerovou v představení S nebo bez. Je to výborná a velmi neobvyklá komedie, kterou Vanda sama režírovala, dělala i scénografii a kostýmy a sama v ní hraje. Moc se na tu spolupráci těším.

Video se připravuje ...