Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Aneta Vignerová se stěhuje s přítelem do jednoho bytu, chce velkou rodinu a být ženou v domácnosti

10. října 2015 | 06:00

Aneta Vignerová má za sebou docela pestrou plejádu mužů, ale už nějakou dobu randí s fotbalistou Michalem Zemanem. Jednu chvilku to vypadalo, že jejich vztah nebude mít budoucnost, ale nyní se stěhují do společného bytu a Aneta mluví o velké rodině. Potkaly jsme se na koktejlu v Buddha baru, kam přijel míchat nápoje slavný barový mág Matthias Giroud, na něhož je opravdu při práci radost pohledět.

Právě v ruce držíte detoxikační alkoholový nápoj, to je zvláštní kombinace. Máte raději alkohol, nebo detox?

Vždycky po alkoholu přichází detox a taková ta morální kocovina, ale není to nic, co bych považovala za nepříjemné. Mám ráda různé čaje a v poslední době jsem si oblíbila kokos. Čerstvá kokosová šťáva je velmi chutná a zdravá. Mě také Matthias překvapil, když mi řekl, že je to s alkoholem, ale prý tam není ani cítit, i když myslím, že moje tělo ho pocítí.

Už jste někdy měla příležitost ochutnat od tohoto barového mága nějaký koktejl?

Kdepak, tohle je poprvé. Mnohdy se ani nedozvíme, že takhle šikovní lidé zavítají do Prahy. Dobrý barman je stejně obdivuhodný jako skvělý kuchař, protože když vymýšlí nový drink, tak jeho chutě také musí být zajímavé a vyvážené. Moc to obdivuji, nikdo pro mě takhle nikdy drink nemíchal, maximálně nalil z lahve.

Takže to byl koktejl přímo vám na tělo?

Ano, nevím, jestli si třeba myslel, že detox potřebuji, že vypadám, jako bych byla po kocovině nebo co, ale byl moc dobrý. Krásně prezentovaný, a to je také důležité, protože jíme a pijeme i očima – stejně jako když si zaplatíme dobré jídlo, tak chceme, aby to nějak vypadalo.

Video se připravuje ...
Matthias Giroud připravuje úžasný koktejl pro Anetu Vignerovou • VIDEO: Gabi Röhrichová

Takové koktejly a jídlo ale stojí dost peněz, jak často si je dopřáváte?

Zjistila jsem, že největší položka z mého rozpočtu jde na dobré jídlo. Nenakupuji často, ale když se do toho pustím, tak nakupuji hodně dlouho. A pak mám obecně ráda dobré jídlo a pití a dopřeji si ráda dobrou restauraci. Jsem ráda, že jsem se mohla stát v Buddha baru ambasadorkou, protože tady si to všechno užívám, opravdu mi tu chutná.

Pamatujete si, kolik jste kdy nejvíc utratila za večeři?

Určitě to nebyla položka, kterou jsem platila, ale bylo to nějaké getlemanské gesto. Nedovedu si představit, že bych šla na večeři do luxusní restaurace sama, takže to byla útrata ve dvou. Rozhodně jsem přesvědčená, že se ty částky vyšplhaly hodně vysoko, ale nikdy jsem nedostala možnost nahlédnout do účtu, ono se to ani nehodí.

Aneta Vignerová se svou láskou Michalem Zemanem
Autor: Martin Hykl

Stravujete se víc v restauracích, nebo si vaříte?

Já bych v restauracích mohla bydlet! Miluji jídlo, zajít si na jídlo je mnohem lepší než na drink, ale vařím samozřejmě také, protože mě to ohromně baví. Už se těším, až budu jednou mít tu velkou rodinu a budu už jenom žena v domácnosti.

Základy vaření máte z domova? Kdo vám je předával, maminka, nebo babička?

Maminka. Babička určitě také, ale ta tolik nevyvářela, to spíš můj děda, ten dělal tlačenky a paštiky a strašně se v tom vyžíval. Myslím, že to má máma po něm a já určitě taky. Brácha ani ségra nejsou do vaření tak zapálení. Máma se starala o tři děti, takže určitou dobu byla žena v domácnosti a žádné jídelny jsme jako děti nezažili, vařilo se pěkně doma.

Co máte od ní nejraději?

Je toho víc, všechna ta jídla jsem se už naučila vařit. Miluju špenát a koprovku, kterou děláme s bramborem, a ne s knedlíkem, vůbec tam nemusím mít maso, stačí mi vajíčko. Potom dělá skvělou sekanou, ale ona na co sáhne, to je dobré, strašně mi od ní chutná. Máma mi říká, že jsem strašná provokatérka, že jsem taková hubená, ale když přijedu, tak jen sedím a něčím se cpu.

Takže když jedete domů, nadiktujete si rovnou list věcí, které chcete, nebo už ví?

Většinou jí to nadiktuju. Teď už to nedělám tak moc, ale dřív, když jsem víc cestovala a přijížděla jen občas, tak jsem se v tom vyžívala a nechala jsem se rozmazlovat a debužírovala jsem si. Teď už mě tolik neopečovává, asi vidí, jak si doma pořád něco vařím sama, tak ji to přešlo.

Aneta Vignerová
Autor: Marek Musil
Když tedy chcete na někoho udělat dojem svým kuchařským uměním, co uvaříte?

Myslím si, že každému chlapovi chutnají klasiky, ať je to kuře nebo kachna. Na vaření není nic složitého, když máte trochu cit, tak to hravě zvládnete. Chlap se zkrátka rád pořádně nají, hodně masa, omáčku a knedlík. Když mu hodíte na talíř hrst zeleniny a kousek sýra, tak ho nenadchnete. I když jsou i výjimky, které jsou mnohdy horší než ženské.

Opravdu máte tuhle postavičku zadarmo, nebo musíte chodit cvičit?

Já k tomu nějak nemám vlohy a nemám vůli na cvičení. Mě to totiž nebaví. Běhání na páse neuznávám, to budu raději běhat po parku, nemám ráda, když něco musím. Pořád si říkám, že už musím začít, občas si i zajdu, ale raději třeba na badminton, to mě baví víc než cvičení v posilovně.

A máte teď nějaké novinky v životě?

Budeme se s přítelem stěhovat do společného bytu, protože doteď jsme tak nějak pendlovali. To je docela zásadní změna, příští týden se stěhujeme.

 

Video se připravuje ...