Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jitka Ježková: Naše šestiletá dcera nás úplně klidně opouští!

24. září 2015 | 06:00

Česká televize připravuje spoustu novinek pro dětské diváky na Déčku a mezi nimi i vzdělávací pořad, ve kterém se to bude hemžit malými tajnými agenty. Herečka Jitka Ježková jim bude velet. Poodkryla nám maličko pokličku, pod kterou se tento pořad začíná vařit a přiznala, že její šestiletá dcera Eliška je jedním z důvodů, proč nabídku spolupráce vzala. Jitku si můžete pamatovat ze seriálu Doktoři z Počátků, kde už její postava skončila, ale nebojte, připravuje nový seriál!

 

Jste v České televizi zapojena do projektu S dětmi na Déčku, jaké to je pracovat s dětmi?
My jsme ještě úplně nezačali, je to zatím v plenkách. Ale s dětmi jsem již několikrát pracovala předtím. Občas byly profesionálnější než my, takže vůbec nevidím žádný rozdíl. Mají úplně jiný pohled na svět a pro mě je to vždycky obohacující zkušenost. Mám šestiletou dceru, která letos šla poprvé do školy a na webu Déčka visí, pokud jí půjčíme ipad, klidně i od rána do večera. I to je jeden z důvodů, proč jsem do toho projektu šla.

Vy jste byli ohledně toho pořadu hodně tajemní, o co přesně tam jde?

Nevím, co všechno mohu prozradit, ale tak snad něco přece. Já představuji Viktorii, šéfku tajné agentské organizace. Naši agenti jsou přitom děti a já mám také svoje krytí, takže to je na tom opravdu zajímavé.

Jitka Ježková nemá dírky v uších, proto jsme jí museli náušnici přivázat.
Autor: Blesk - Jan Tůma

Splnil se vám sen? Přála jste si někdy hrát ve špiónském filmu?
Ano, tímhle teprve začínám, to je trénink. Nedávno jsem viděla špiónský film od Guye Richieho a říkala jsem si, že v něčem podobném bych opravdu někdy ráda hrála. Samozřejmě, že i  naši přípravku bereme hodně vážně a předkládáme našim dětským talentům k řešení vážné problémy celosvětového charakteru, takže to není žádná legrace!

Tohle je jediný nový projekt, který vás teď čeká, nebo můžete ještě něco prozradit?
Na konci září se připojím k natáčení seriálu Rapl, ve kterém mám moc hezkou roli. Je to volné pokračování Cirkusu Bukowski. V Divadle v Řeznické připravuji českou premiéru hry Midsummer o dvou lidech s Ondřejem Kavanem. Mělo by to být hodně dobré a já se na to moc těším.

V létě o prázdninách jste měla čas si odpočinout?
Kromě toho, že jsem dotáčela horor z loňska, tak jsem měla dost času. Eliška nemá vůbec žádný problém s tím nás opustit, takže si užívala ježdění po táborech a já jsem měla spoustu času si odpočinout.

 

 

Video se připravuje ...