Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Josef Dvořák: Na vnoučata musím mluvit jako Maxipes Fík

Video se připravuje ...
Josef Dvořák nadaboval tolik večerníčků, že si ani sám nepamatuje, kolik jich bylo
VIDEO: Adam Balažovič
20. dubna 2015 | 06:00

Večerníček letos slaví kulaté narozeniny a Česká televize na jubilanta nezapomíná. Už padesát let doprovází dennodenně děti do postýlek. Jedním z herců, kteří propůjčili svůj hlas mnoha oblíbeným postavičkám, je i Josef Dvořák. Dneska už si jeho postavičky oblíbila i jeho vnoučata. 

Maxipes Fík, Včelí medvídci nebo Králíci z klobouku. To je jen pár těch nejznámějších večerníčkových pohádek, které Josef Dvořák svým specifickým způsobem namluvil. Na tiskové konferenci připustil, že by mohlo být zábavné mít při dabování večerníčků kameru a natočit herce při jejich práci, protože je to občas opravdu k popukání.

Všechny milovníky padesátiletého Večerníčku, na kterém není jeho věk vůbec znát, nejspíše potěší retrospektivní výstava, která v Praze začíná 30. května – koná se ve Valdštejnské jízdárně a v Museu Kampa. Další změny? Krkonošské pohádky se obléknou do nového hávu a diváci se na klasiku mezi večerníčky budou moci dívat v HD rozlišení.

Josef Dvořák je obklopen vnoučaty a přiznává: "Dokud na ně nemluvím jako Maxipes a hned zase jako Ája, tak se nenajedí." Také Bob a Bobek, které Dvořák nadaboval, se budou letos poprvé vysílat v HD rozlišení. Na televizních obrazovkách se v této úpravě objeví už v květnu během mistrovství v hokeji.

Video se připravuje ...