Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Adriana Krnáčová si myslí, že české ženy to mají mezi muži těžké

Video se připravuje ...
Adriana Krnáčová chce vymýtit šovinismus
VIDEO: Adam Balažovič
15. dubna 2015 | 06:00

Primátorka Adriana Krnáčová podpořila patnáctý ročník pochodu růžových triček na podporu prevence a taky osvěty o problému rakoviny prsou. Průvod, jehož by se letos mělo zúčastnit až dvacet pět tisíc lidí, proběhne 6. června a paní primátorka se ho osobně zúčastní.


„Sama jsem bojovala s nepříznivou lékařskou diagnózou, takže moc dobře vím, jaké to je, a myslím si, že podporovat takovéhle dobré věci by se rozhodně mělo," sdělila nám Krnáčová. Také pro ni byla podpora nejbližších tím nejdůležitějším k tomu, aby byla schopna s nemocí úspěšně bojovat.

Avon pochod proti rakovině podporuje velká spousta lidí a mezi nimi také celebrity. Těch se každý rok přidává víc a víc a úspěchy už se za uplynulých patnáct let projevily. Jsme na šestém místě na světě v úspěšnosti léčby.

Primátorka Krnáčová prochází v této době také velice stresujícím obdobím, jelikož se jako první žena dostala do této vysoké politické funkce. Nemá to ale vůbec jednoduché a prozradila nám, že nejtěžší na zvládání funkce je vypořádat se s nekalými praktikami mužů v politických kruzích, kteří se jí snaží všemožně házet klacky pod nohy a s jejichž šovinistickými poznámkami se musí denně vyrovnávat.

Video se připravuje ...