Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Na návštěvě u Mariána Vojtka: Zkuste jeho recept na čokoládový dortík

20. ledna 2013 | 06:00

Zveme vás na malou návštěvu do domku a kuchyně populárního slovenského zpěváka Mariána Vojtka. Víte, že umí upéct výborný čokoládový dortík? A o recept na něj se s vámi rád podělí.

Přednedávnem si Marián pořídil útulný rodinný domek na okraji Prahy, tak jsme se ho zeptali, jak se mu ve vlastním bydlí.

„Kupoval jsem rozestavěný projekt, takže základní dispozice už byly dány, příjemné ale bylo, že naplňovaly moje představy. Domek stojí v ulici a další stejně starou zástavbou, ale je trochu stranou. Má pět místností, ale sám jsem nejčastěji ve velkém obývacím pokoji, který je propojený s kuchyní. Jednak mezi mé koníčky patří vaření a pak si také rád užívám se skleničkou u krbu.“

Zařízení vybíral Marián sám, většinou ve velkých prodejnách nábytku, inspiraci hledal hlavně na internetu. Z minulých bytů má ale pár věcí, které by nikdy nevyhodil.

Video se připravuje ...
Marián Vojtko vysvětluje, proč má kuchyni propojenou s obývákem • VIDEO: Prominenti, TV Barrandov

„Samozřejmě jsou to dárky od fanoušků, vyčlenil jsem si na ně zvláštní pokoj, a i když jsou to jenom věci, připomínají mi jednotlivá představení a to, že moje práce má smysl. Každý má nějaký příběh a člověka, který mě má rád. Jednou jsem třeba dostal elektronickou vinotéku s digitálním nastavením teploty pro různé druhy vína. Moc se mi hodí, protože mě nadále zásobují i vinným mokem, tak ho můžu profesionálně skladovat.,“ usmívá se Marián.

Dost času tráví také v kuchyni při vaření, pro sebe a své přátele připravuje opravdové lahůdky. Teď jeho lahodný čokoládový dortík můžete ochutnat i vy. Prozradil nám totiž pro vás svůj oblíbený recept.

Čokoládové dortíky s malinami

Suroviny:

115 g hořké 70% čokolády
115 g másla
100 g moučkového cukru
60 g hladké mouky
3 vejce
čerstvé maliny

Postup:
Čokoládu nalámeme a rozpustíme s máslem ve vodní lázni, vejce vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku a čokoládovou hmotu a vše promícháme. Těsto nalijeme do formiček, pečeme zhruba 10 až 12 minut při teplotě 180 °C. Hotové dortíky zdobíme malinami a moučkovým cukrem.

Doba přípravy: 30 minut

Autor: Olga Trešlová
Video se připravuje ...