Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Chantal Poullain: Místo do Indonésie pojedu na Vánoce do Olšan

21. prosince 2012 | 06:00

Charismatická herečka by pro svého syna udělala kde co. Dokonce kvůli němu odmítla jet na svátky do Francie i daleké Indonésie a raději zůstane u krbu na Moravě.

Jak vánoční svátky prožíváte?

Vánoce jsou pro mě jedním ze dvou velkých svátků, které slavím. Narozeniny a Vánoce. Moc se na to těším, protože je opravdu prožívám. Rodina je pohromadě, všechno je nádherně vyzdobené, krb voní.

Vladimír i já milujeme, když k nám do Olšan přijedou jeho bratři a sestra a mají pod stromečkem dárky. To je krásný a tak to má být. Vánoce jsou svátek rodiny. Je to tradice, krása, pospolitost. Je důležité být spolu, milovat se.

Chantal s milovaným synem Vladimírem v roce 2006
Autor: profimedia.cz
Je vůbec nějaký rozdíl mezi francouzskými a českými Vánocemi?

Myslím, že není. Podle mě se všude v Evropě Vánoce slaví podobně. Jen tady v Čechách chodí Ježíšek, u nás ve Francii je to Le Père Noël - svatý Mikuláš. A ten na rozdíl od Ježíška, který nosí dárky večer, chodí až ráno.

Dokud byl Vladimír ještě malý, dodržovali jsme tuhle tradici. Tady v Čechách jsem to ale změnila. A teď už je z něj dospělý muž.

Kde budete letos vánoční svátky trávit? V Čechách nebo ve Francii?

Na Vánoce nás moje sestra pozvala do Francie a pak do Indonésie. V první chvíli jsem zajásala, ale Vladimír mi řekl: ,Mami, nezlob se, ale já budu v Olšanech. Chci zimu, strom, Betlém, tvoje dekorace. Ale jestli chceš jet, tak běž."

Ale Vánoce bez něj? Blázní? Raději než do Francie a Indonésie, tak budu se svým synem v Olšanech. Ještě mi zbývá pár let, kdy můžeme být na Štědrý den spolu, pak bude mít svou rodinu. A my zatím nikdy nebyli v tento den bez sebe.

Autor: MAJ
Video se připravuje ...