Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vánoce slavných: Kostková neuklízí, Batulkové peče maminka

10. prosince 2012 | 12:00

Někdo si to zkrátka umí zařídit! Předvánoční stres a shon se nevyhýbá ani oblíbeným hercům. Ženské hvězdy seriálu Cesty domů nám prozradily, jak se na svátky připravují a jak je tráví.

Tereza Kostková (36): Nákupní centra nevymetám

Když se vysloví slovo Vánoce, vybaví se mi nejen slavnostní večeře a rozdávání dárků, ale celá ta atmosféra období, které začíná už adventem. Vánoce pro mě voní jedinou vůní rozdělenou do mnoha dní a já si je užívám jako celek. Ráda vzpomínám na Vánoce svého dětství a tyto svátky si teď užívám ještě víc prostřednictvím svého syna. Tento rok je pro mě trochu hektický, protože se mi sešlo hodně práce najednou. Proto ani nemám čas podléhat nějakému přehnanému uklízení a nakupování. Nákupní centra nevymetám, ale vždycky si najdu čas a nápad na to, jaké koupit vánoční dárky. Před Vánoci uklízím, ale pokud vynechám nějaký šuplík nebo skříňku, protože mě zaujala nějaká jiná činnost, vůbec mi to nevadí. Je fajn se v tomto období – ale vlastně kdykoliv jindy – prostě zastavit, užít si ten daný moment i za cenu toho, že člověk nestihne všechno, co měl naplánované.

Tereza Kostková
Autor: FTV Prima

Kateřina Brožová (44): Padá na mě smutek
Kateřina Brožová
Autor: FTV Prima

Vánoce jsou pro mě nejkrásnější dny v roce. Jako dítě jsem je hodně prožívala. Mrzí mě, že v posledních letech se z těchto krásných svátků stává spotřební záležitost, které bohužel do určité míry podléhám i já, když se snažím splnit všechna přání svým nejbližším. Navíc v tomto období na mě padá zvláštní nostalgie a trochu i smutek. Uvědomuji si, že další rok je pryč, ohlížím se zpátky, vzpomínám na to, co jsem za celý rok zažila. Ale přesto si Vánoce užívám se svou dcerou Kačenkou a svými rodiči. Peču tak pět šest druhů cukroví, nesmějí chybět vanilkové rohlíčky, které máme nejraději, chystám rybu a salát. Máme tradiční a krásné svátky.

Dana Batulková
Autor: FTV Prima
Dana Batulková (54): Vyhlížíme Ježíška, přilétá od západu

Na Vánoce jsem si pokaždé přála nějaké živé zvíře, což se mi nikdy nesplnilo. A jednou také chodící panenku, kterou jsem opravdu dostala. Byla tenkrát velká jako já. Přeju si, abychom byli na Vánoce hlavně všichni spolu, což se mi plní, i letos budeme s dětmi, mým přítelem Ondrou a mými rodiči. Když byly děti malé, vždycky zůstaly s dědou a vyhlížely Ježíška, jestli letí od západu. A já mezitím pod stromeček nosila dárky. Tenhle rituál dodržujeme dodnes, přestože děti už jsou velké. A vždycky se při něm nasmějeme. Ale já vlastně dětem nikdy neřekla, že Ježíšek není. A pak maminka zazvoní a jdeme ke stromečku. Maminka každý rok peče cukroví a vánočku. Já to sice taky umím, ale protože před Vánoci bývá hodně práce, nemám na to tolik času.