Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

7 skvělých tipů Jitky Asterové! Jak to dělá, že je stále krásná a fit?

Jitka Asterová vypadá skvěle a co víc! Prozradila nám svoje tipy a triky.
21. září 2012 | 16:00

Chcete vypadat a cítit se stále skvěle? Nechte si poradit. Známá herečka rozhodně nevypadá na svých 53 let. Ochotně nám prozradila svoje tipy pro krásu a kondici!

1. Milujte se

Užívejte si sex plnými doušky. Zahoďte stud, vnímejte své tělo a hlavně svého partnera. „Aby byl sex pěkný, je potřeba být v dobré fyzické kondici. Když tělo chátrá, ztrácí se i chuť na sex. Takže je dobré se o sebe starat, ale zároveň pěstovat se svým partnerem napojení na sebe. Je důležité si povídat, ale také umět spolu krásně mlčet,“ radí známá herečka.

2. Radujte se

Každé roční období je něčím pěkné. Najděte si na něm něco, co vám udělá radost a co vás potěší. „Podzim mám ráda od malička. Jako dítě jsem se po létě těšila do školy. Navíc je to jedno z nejkrásnějších období. Na jednu stranu sentimentálně vzpomínám na léto, ale zároveň se těším na zimu, která mě dobíjí. Takže podzim si strašně moc užívám,“ říká Jitka Asterová.

3. Sportujte

Cvičení vám dodá energii a zároveň vyplaví endorfiny, takže budete šťastnější. „Život bez sportu si nedovedu představit, hýbu se stále, moc mě to baví. Denně potřebuji nějakou aktivitu. Strašně ráda plavu, chodím i do posilovny, už dlouhou dobu mě trénuje můj osobní trenér. Cvičím pilates, medituji.“

4. Zdravě jezte

Stará známá věc – kvalitní strava nám dodá vitalitu i dobrou náladu. „Není snad dieta, kterou jsem nevyzkoušela, ale teď už vím, jak na to. Například jsem úplně vypustila kuřecí maso, protože pokud není z biofarmy, bývá vyhnané hormony. Ale nahradila jsem ho krůtím. Brambory kupuji bio nebo ze zahrádky. Bílé pečivo jsem vyměnila za tmavé, kupuji šunku pro děti nebo bez lepku.“

5. Občas si zahřešte

Nic se nemá přehánět. A tak si sem tam dopřejte nějaký ten hřích, ale bez výčitek. „Mám slabost na dobré víno, a tak si občas skleničku dopřeji. Když vidím dobrou tmavou i světlou čokoládu, tak se můžu zbláznit, miluji také ořechy,“ prozrazuje.

6. Odpočívejte

Přijdete z práce a začíná vám doma další šichta? Nechte manžela, ať tentokrát uvaří večeři a udělá s dětmi úkoly on. „Když mám vše hotové, ráda si dám nohy nahoru, uvařím si dobrý čaj a koukám do přírody.“

7. Vsaďte na bylinky

Jen vás začne trochu bolet hlava, hned nasazujete ibalgin? Co to zkusit jinak? „Měla jsem problémy okolo menopauzy a vyzkoušela jsem všechno možné. Nakonec jsem se dala na bylinky a čínskou medicínu. Snažila jsem se podle ní upravit i jídelníček. Když je vám dobře, tak dobře působíte a vyzařuje z vás krásná energie,“ dodává Jitka.

Autor: Kema, Michala Jendruchová
Video se připravuje ...