Středa 6. listopadu 2024
Svátek slaví Liběna, zítra Saskie
Oblačno 9°C

Na poslední chvíli: Nepečené kokosovo-čokoládové kuličky

Nechce se vám před Vánoci stále jen stát u trouby? Nemusíte.
16. prosince 2009 | 06:07

Doba přípravy: 20 minut

Vánoční soutěž
Autor: Blesk.cz

Budete potřebovat:

- 2 bílky
- 120 g cukru
- 240 g kokosu
- trochu rumu
- tabulku čokolády
- barevný breton (tekuté potravinářské barvivo)

Postup:

1. Ze dvou bílků ušlehejte tuhý sníh, pak pomalu přidejte cukr, strouhaný kokos a rum. Těsto můžete podle libosti obarvit nastrouhanou čokoládou nebo bretonem.

2. Těsto zpracujte na válu. Pokud se hodně drobí, přidejte do něj trochu bílku. Vypracujte „kulatou šišku“ a nakrájejte na kousky, různé tvary a barvy můžete spojit dohromady nebo cukrovinky obalovat ve strouhané čokoládě či kokosu. Hotové je dejte proschnout.

Nechce se vám před Vánoci stále jen stát u trouby? Nemusíte.
Autor: Isifa,com

Autor: připravila: Milada Fialová