Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Potěšte své blízké originálním vánočním přáním

14. prosince 2009 | 09:38

Pohlednice a přání patří mezi krásné tradice. Nenechme se o ně ošidit a nedopusťme, aby nám na Štědrý den pípal telefon a abychom místo rozbalování obálek klikali po klávesnicích.

Vánoční soutěž
Autor: Blesk.cz

Pro výrobu přání potřebujete barevné papíry, ozdobné stuhy, nůžky, lepidlo a samozřejmě chvíli času a tvůrčího nadšení.

.
Autor: Radka Buriánková

Potřebujete papír s jemným vánočním motivem, kousek zelené plsti, několik perliček, stužku, nůžky, jehlu a niť. Obrys stromku můžete obkreslit podle vykrajovátka.

.
Autor: Radka Buriánková

Využijte zbytky plsti. Z barev, které ladí, vystříhejte kytičky různých velikostí a tvarů. Ozdobným stehem je připevněte k podkladu a do středů přišijte knoflíky. Pak už stačí jen vše nalepit na vroubkovaný karton.

.
Autor: Radka Buriánková

Barevnou stuhu nastříhejte na pět proužků v odstupňované délce a sešijte je k sobě na stroji podle velikosti. Použijte výraznější entlovací steh, který zároveň symbolizuje kmen stromu.

.
Autor: Radka Buriánková

Z červené a fialové saténové stuhy vytvoříte efektní mřížku. Přilepte ji na rub barevného papíru s vystřiženým motivem stromečku. Špičku ozdobte miniaturní stužkou.

.
Autor: Radka Buriánková

Stuhu můžete ušít do tvaru trojúhelníku a opět stehem naznačit kmen. Stuhy na dárky vytvoříte jednoduchým prošitím do kříže.

.
Autor: Radka Buriánková

Autor: připravila: lap