Budete potřebovat (na 30 kusů):
- 100 g mletých mandlí
- 2 lžíce kakaa
- 170 g práškového cukru
- 2 bílky
- špetku soli
- 100 g marcipánu
- 100 g nugátové čokolády
Postup:
Troubu vyhřejte na 150 °C a plech vyložte papírem na pečení. Mandle smíchejte s kakaem a se 100 g práškového cukru. Bílky vyšlehejte spolu s 50 g práškového cukru a se špetkou soli na tuhý sníh. Nakonec přimíchejte mandlovou směs.
Vzniklou hmotou naplňte cukrářský sáček s nástavcem o průměru pět mm. Na plech vytlačte 60 kopiček (ne větších než dva cm). Vlhkými prsty uhlaďte nerovnosti a pečte 20 minut. Upečené cukroví nechte vychladnout.
Marcipán vyválejte válečkem na zbytku cukru na tloušťku asi tři mm. Vykrojte 30 koleček velikosti čokoládových kopiček. Dále nechte rozpustit nugátovou čokoládu a potřete s ní hladké strany dvou kopiček. Na jednu stranu položte marcipánové kolečko a spojte.
Počkejte, dokud nugát mírně neztuhne. Pusinky uskladněte v chladu, zabalené v alobalu.