Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Slasti koupání aneb Dopřejte si valentýnský relax

9. února 2009 | 16:25

Co může být krásnější, než se nádherně uvolnit v příjemně teplé koupeli? Naše tipy vám zaručí hodiny rozmazlování se, abyste na valentýnský večer se svým miláčkem byla příjemně uvolněná.

Víme, co vašemu tělu udělá dobře.

TEPLÁ VODA A MED
Všeobecně platí, že teplota vody by neměla přesáhnout 37 °C, abyste potom nebyla unavená. Koupel by měla trvat nejdéle 20 minut.

MLÉKO A MED
Rozmazlujte se jako Kleopatra: Do koupele přidejte litr mléka a 150 g medu, to vaše tělo jemně ošetří a uklidní dokonce i citlivou pleť.

Existují příjemnější věci než jídlo ...
Autor: PROFIMEDIA.CZ

RŮŽOVÉ SNY
Voňavý luxus: plnou hrst růžových kvítků nasypejte do koupele a přidejte pár kapek růžového oleje.

ZADOVÁDĚJTE SI
Přírodní houbičky, bavlněné rukavice, mořskou pemzu a tělové kartáče můžete klidně přidat do své sbírky pro koupelové radovánky. Postarejte se o jemnou a čisťoučkou pokožku až do hloubky pórů. Tyto hygienické potřeby však musíte pravidelně čistit.

Peeling před koupáním

SILNÁ MASÁŽ KARTÁČEM
Ztvrdlé části pokožky odstraníte před koupelí důkladnou masáží tělovým kartáčem.

PEELINGOVÁ PASTA
Alternativou kartáče je tělový peeling, který si můžete buď koupit hotový, nebo si ho připravit sama: smíchejte šálek hrubé mořské soli, dvě kapky levandulového oleje a trochu vody. Touto směsí masírujte pokožku.

Jestliže si přímo nechcete naordinovat pravidelný „koupelový režim“, stačí si koupit dvě až tři bylinné koupele ze směsi bylin nebo několik druhů bylin, které budete střídat, třeba podle nálady nebo aktuálního fyzického stavu.
Autor: PROFIMEDIA.CZ, SHUTTERSTOCK.COM

Mořská síla

SŮL Z OCEÁNU
Slaná koupel tělo pročistí a podpoří látkovou výměnu: Do koupele dejte 400 g mořské soli (pokud máte suchou pokožku, přidejte i trochu olivového oleje).

ZDRAVÉ ŘASY
"Mořská zelenina" vyhlazuje pleť a podporuje její prokrvení. Stačí koupit si sušené řasy, které podle návodu přidáte do lázně.

A je to! Jste odpočatá a všechen stres z vás spadl. Příjemně načatý večer může pokračovat. Všechny smysly jsou uvolněné a vy se cítíte naprosto dokonale. Valentýn je tady, stačí se jen nalíčit a udělat ze sebe tu nejpřitažlivější ženu pod sluncem.

V JEHO očích pak budete tou jedinou...

Autor: archiv