Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Luxus se skrývá hned za hranicí komfortní zóny

21. března 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Často se nám stává, že bychom něco velmi chtěli, ale nemáme na to čas nebo odvahu. Aby ale naše dny nebyly jednotvárné a aby nás život bavil, potřebujeme zkoušet nové věci anebo si dopřát trochu luxusu. Netřeba však hned utíkat do zlatnictví, můžeme ho objevit i v něčem na první pohled běžném.

Autor: Shutterstock

Možná jste si právě dali předsevzetí, že začnete cvičit. Přichystali jste si věci a těšíte se na to. Budík jste si dali na dřívější hodinu a usínáte s tím, že jste odhodlaná jít. Ale když ráno zazvoní, ihned najdete množství důvodů, proč to právě dnes nepůjde a raději to odložíte na další týden. Takže ve skutečnosti „na nikdy“.

Jindy si zase možná řeknete, že byste chtěli vyzkoušet kvalitnější víno. Jakmile rozhodnete vejít do vinotéky,  uvědomíte si, že se ve víně vlastně vůbec nevyznáte, a proto raději jen projdete kolem. Odrazuje vás pocit vstupu do neznáma.

Nové věci nás často lákají, ale nejtěžší je začít. Vědci z Univerzity v Jižní Karolíně přišli v roce 2006 na to, proč tomu tak je. Lidé přirozeně rádi zůstávají u svých zvyklostí a příliš je nemění. To jim dodává pocit jistoty. Jednoduše, nechceme vyjít z komfortní zóny.

Právě za hranicí zvyku jsou však často ty nejlepší zážitky. Co byste řekli tomu, kdybyste si vykročením z komfortní zóny dopřáli více luxusu?

Starat se o své tělo

Autor: Shutterstock

Jelikož se v novém roce opět naplno rozběhl kolotoč povinností, je důležité, abyste si našli čas na relax. Dopřát si aspoň malý wellness i ve všední den může být mimořádně prospěšné. Zkuste se proto objednat na masáž.

I podle odborníků z prestižní Mayo Clinic, která má v USA řadu nemocnic a jejíž tradice sahá až do roku 1863, má masáž blahodárné účinky, a to hned na několika frontách. Pomáhá proti bolestem zad či hlavy, úzkostným stavům, ale také při některých sportovních zraněních.

U některých profesí buď trávíme hodně času u počítače, nebo naopak dlouho stojíme na nohou. Bolesti zad, krku, rukou či nohou se proto staly součástí našich životů. Pokud si však alespoň jednou do měsíce dopřejete relax v podobě masáže, rychle pocítíte úlevu a možná se vám zlepší i spánek.

Pokud už maséra, se kterým jste spokojená, máte, najděte si čas a dohodněte si termín. Pokud ho nemáte, zeptejte se přátel či kolegů, nebo hledejte na internetu. Určitě si toho svého vyberete. Možná budete i překvapeni, kolik lidí ve vašem okolí masáže navštěvuje.

Udělat si radost oblečením

Autor: Shutterstock

Pro mnohé ženy je relaxem i nakupování. Ale i přes spoustu oblečení v šatníku se stává, že někdy nemáme, co na sebe. Nakupovat toho hodně za málo peněz v obchodech s rychlou módou může být lákavé, ale většinou takové kousky vydrží jen velmi krátce a rychle se zničí.

Dopřejte si tentokrát kvalitní, byť o něco dražší outfit. Koupí můžete například podpořit lokální návrháře. Jejich výrobky jsou často mnohem lepší kvality a zároveň získáte nadčasovou věc do šatníku.

Navíc s vámi během nákupu může komunikovat přímo návrhář. Ten vám o svých produktech řekne mnohem víc než prodejce v běžném obchodu s masově vyráběnými výrobky.  I o návrhářský kousek či oblíbené kousky vašeho šatníku je však třeba dobře pečovat. Kromě kvalitního pracího prášku nezapomeňte ani na aviváž. Dodává oblečení měkkost, hebkost a vůni, která se stává jakýmsi neviditelným šperkem.

Náš tip:

Efektu hebkého a krásně voňavého prádla dosáhnete s aviváží Silan Suprême. Už na první pohled zaujme stylovým luxusním obalem se saténovým efektem, který je navíc biologicky odbouratelný, takže je dobrou zprávou také pro planetu. Po jeho otevření vás okouzlí luxusní vůně vytvořená francouzskými parfumériemi. Ta vydrží na oblečení opravdu dlouho.

Aviváž v sobě totiž ukrývá unikátní technologii Double-Cap, která zajistí postupné uvolňování vůně. Jedna vrstva vůně vás zaujme na čerstvě vypraném prádle a druhá se naplno rozvine při dalším nošení. A aby oblečení, které máte na sobě, nebylo jen svěží, ale i příjemné na dotyk, můžete se spolehnout na technologii Créme-Care, která udržuje vlákna jemná a kvalitní i po mnoha vypráních.

Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.

Dopřejte si to, po čem toužíte

Vyjít ze své komfortní zóny a dopřát si to, po čem toužíme, je někdy nejtěžší při tom, co chceme nejvíc. Je to přirozené, protože nám na tom mimořádně záleží.

Chcete už dlouho začít cvičit, ale máte obavu, jak vám to půjde? Toužíte se přihlásit na hodiny tance, jen jaksi nemáte odvahu? Vyzkoušejte to. Říká se, že v životě bychom měli litovat jen toho, co jsme neudělali. Pokud vám je například nepříjemné cvičit před vypracovanými svalovci, najděte si fitness centrum se zónou pro ženy. Oslovte aspoň na první hodiny trenéra, s profesionálem u sebe určitě nebudete mít obavy, že vám něco nevyjde.

Jestli se chcete přihlásit na tanec nebo skupinové cvičení, tak se nemusíte vůbec obávat. Pokud by vás to nebavilo, nic se neděje, trenéři si to neberou osobně. Rozumí tomu, že každá jsme jiná a baví nás jiné věci. Nejdůležitější je to vyzkoušet, dopřát si ten pocit.

Platí to při všem, co děláte. Při výběru vína, dovolené, místa na večeři. Nové věci nám do života přináší nové zážitky, a právě díky nim naše dny získávají jiskru. A to i v případě, kdy je třeba si přiznat, že potřebujeme radu. Není to hanba, naopak překonání rozpaků prospěje našemu sebevědomí.