Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jedny šaty, mnoho možností. Vyberte si takové, které budete chtít stále nosit

21. února 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Pozvání na svatbu, do divadla, ples či na oslavu má většina z nás ráda. Přípravy na takové události však často doprovází otázka: Co si obléknu? Na výběr společenských šatů se svým způsobem těší každá z nás. Určitý dotek luxusu je totiž v každém momentu, kdy jsme středem pozornosti. Jak si ale vybrat šaty, aby nebyly jen na jedno použití?

Důležitý je výběr barvy

V šatech bychom se v první řadě měli cítit příjemně. Podle vědců z Kalifornské státní univerzity má spokojenost s naším oblečením přímý vliv na to, jak sebevědomě se cítíme. Šaty, které si musíme při každém kroku upravovat nebo barvy, která se nám těžko kombinuje, si žádná z nás nebude chtít obléct znovu. Klasikou jsou „little black dress“, tedy malé černé šaty. Rozumí si s různými doplňky a barvami, díky čemuž můžete pokaždé, kdy si je oblečete, vypadat jinak.

Vybírejte si také podle barvy vašich vlasů. K tmavovláskám se hodí žlutá, krémová či bordó. Světlovláskám zase sluší královská modrá, levandulová nebo sněhobílá. Všeobecně však platí, že čím formálnější událost, tím by měly být šaty tmavší.

Správná délka a střih

Neméně důležité jsou i vzory a střih. Výrazné dekorace v oblasti dekoltu budete obtížněji doplňovat šperky, abyste toho na sobě neměli příliš.

Pokud nejste ve stylingu zběhlé, pozor na lesklé materiály. Jsou velmi výrazné a je třeba je s doplňky kombinovat opatrně. Hodí se na večírky s přáteli či na méně formální svatby. V divadle nebo na firemním večírku by mohly působit až příliš vyzývavě.

Podstatná je i délka šatů. Na nákup si s sebou vezměte vysoké podpatky. Krátké šaty jsou totiž často problematické pro vyšší dámy. V kombinaci s vysokými podpatky mohou být až příliš krátké. Naopak menší dámy mohou být nepříjemně překvapeny dlouhými šaty, které se budou neustále dotýkat země a opticky jim z jejich výšky uberou.

Žádná z nás přece nechce ve chvíli, kdy má zazářit, řešit, jestli si nemusí popotáhnout šaty níž nebo si je naopak přidržet.

Luxusní péče

Chcete, aby vám vaše šaty sloužily po dlouhou dobu? Vsaďte na kvalitní péči. Vyberte si speciální prací prostředek a nezapomeňte ani na prémiovou aviváž Silan Suprême, která díky formuli Créme-Care zaručuje jemnost a hebkost vláken. Neodmyslitelným přínosem této aviváže je její vůně, která vznikla ve spolupráci s francouzskými parfuméry. Díky speciální technologii Double-Cap se vůně rozvíjí a uvolňuje postupně během nošení. V krásných šatech zazáříte a díky péči se Silan Suprême pocítíte dotyk luxusu, jemnost a vůni.

Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.