Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hi-tech pomocníci, kteří vám pomůžou s hubnutím po Vánocích

14. ledna 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Stanovili jste si novoroční předsevzetí, že letos již rozhodně shodíte nějaké to kilo po Vánocích? Ne vždy je tento cíl jednoduché splnit. Naštěstí je rok 2022 a na trhu už existují hi-tech pomocníci, kteří vám s tím pomohou.

Nadváha? Možná jste jen poctivě cvičili v posilovně

Ať začínáte hubnout sami nebo s profesionálním vedením, je důležité znát výchozí stav. Tedy nejen kolik vážíte, ale ještě podstatnější jsou hodnoty množství tuku, svalů a vody v těle. Možná totiž zjistíte, že domnělá nadváha není až tak nadváha několika kilo tuků navíc, ale výsledek vašeho poctivého cvičení a tím i vyššího množství svalů v těle. Což rozhodně není na škodu. Anebo naopak – je totiž i mnoho osob, které podle vzorce BMI mají váhu úplně v pořádku a přesto se při podrobné diagnostice zjistí, že jejich tělo obsahuje mnohem více tukové hmoty než by bylo zdrávo.

Šestnáct tělesných metrik na jedno stoupnutí

Autor: Amazfit

Osobní váha Amazfit Smart Scale disponuje důmyslnými ITO elektrodami, které zajistí vysokou přesnost měření. Poskytne vám tak komplexní diagnostiku skladby těla a měření až 16 tělesných metrik včetně procenta tělesného tuku, svalové hmoty či obsahu vody. Díky těmto hodnotám snadno pochopíte svou celkovou fyzickou kondici a právě i fakt, zda opravdu potřebujete hubnout nebo třeba „jen“ zpevnit postavu. Kromě toho váha měří srdeční frekvenci ve stoje, čímž pomáhá posoudit celkovou úroveň vaší kondice pro přizpůsobení cvičebního plánu.

Tip:

A ještě jedna zajímavost. Mnoho osobních diagnostických vah není vhodných pro vážení dětí a těhotných žen. Amazfit Smart Scale se to však netýká. Disponuje totiž speciálním režimem pro těhotné i malé děti.

Hodinky místo trenéra

Autor: Amazfit

Ve chvíli, kdy již víte, jaký je skutečný stav vašeho těla, je na čase začít s tréninkem. Ať se už rozhodnete trénovat s trenérem nebo se do toho vrhnete sami, je dobré mít něco, co váš trénink bude monitorovat a dá vám tak zpětnou vazbu, jak se vám v tréninku daří. Výborným pomocníkem mohou být chytré hodinky Amazfit, které v sobě mají zabudované nejen přednastavené režimy pro desítky různých sportů, ale dokáží zmapovat i křivku tepové frekvence během cvičení, množství spálených kalorií, okysličení krve i hladinu stresu.