Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Albert podpořil soutěž mladých pekařů aneb Rohlíčky jedině do zlatova vypečené!

Deset finalistů soutěže Pekař roku junior 2019
9. dubna 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Také máte rádi, když je pečivo krásně čerstvé, křupavé a voňavé? A kdo si umí představit snídani bez tradičního českého rohlíku, chleba nebo koláče a Velikonoce bez pořádného mazance?

Aby každý mohl snídat pečivo, na jaké vzpomíná ze svého dětství, pořádá Svaz pekařů a cukrářů soutěž o titul „PEKAŘ ROKU 2019 - kategorie junior“ a popularizuje tak tradiční obor i pekařské řemeslo. Generálním partnerem byla společnost Albert, která ve svých velkých obchodech peče čerstvé pečivo ve vlastních pekárnách, a navíc odebírá pečivo od desítek regionálních českých pekáren.

Ve finále soutěže se o vítězství utkalo deset mladých pekařských talentů z potravinářských škol a učilišť z celé České republiky. Předváděli své schopnosti a šikovnost při výrobě pšenično-žitného chleba, běžného a více zrnného pečiva, vánoček a chodských koláčů. Odborná porota hodnotila u soutěžících především zručnost, dodržování technologického postupu, ale také nápaditost a originalitu. Absolutním vítězem se stal Lukáš Behro, student Střední školy Brno, Charbulova.

Jaromír Dřízal, ředitel Svazu pekařů a cukrářů předává hlavní cenu vítězi soutěže
Autor: Albert Česká republika, s.r.o.

V rámci výuky i praxe Albert dlouhodobě spolupracuje s odbornými školami po celém Česku. „Spolupráce se Svazem pekařů a cukrářů a podpora učňovského školství je pro nás dlouhodobě velmi důležitá. V našich obchodech zaměstnáváme více než pět stovek pekařů a při vlastní výrobě pečiva potřebujeme řemeslně kvalifikované profesionály. Proto nás těší vidět talent a zručnost účastníků soutěže a jsme rádi, že události jako tato pekařské řemeslo popularizují,“ říká Ctirad Nedbálek, personální ředitel společnosti Albert. 

Tradice pekařského řemesla musí žít dál

Dlouhodobou podporu pekařského řemesla a učňovského školství ze strany Alberta oceňuje i Jaromír Dřízal, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů, který soutěž tradičně organizuje. „Výchova mladé generace pekařů je v souladu s trendem rostoucí poptávky po kvalitních českých potravinách. Aby mohli pekaři spotřebitelům nabízet kvalitní čerstvý chléb a pečivo, musí mít dostatek kvalifikovaných a řádně odměňovaných zaměstnanců,“ uvádí výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů Jaromír Dřízal.

Albert byl také prvním obchodním řetězcem v ČR, který navázal spolupráci s regionálními pekaři. Šest desítek lokálních pekáren dlouhodobě zásobuje prodejny Albert regionálním pečivem po celém Česku. Zákazníci si tak v různých regionech mohou koupit čerstvé pečivo vyrobené podle tradičních regionálních receptur tak, jak jej mají rádi.

Finalisté si odnášejí dary
Autor: Albert Česká republika, s.r.o.