Středa 26. června 2024
Svátek slaví Adriana, zítra Ladislav
Polojasno 27°C

Luxusní anorektička Beckham konkuruje návrhářské elitě

1. března 2010 | 05:00

Bývalá Spice Girl, manželka slavného fotbalisty Davida Beckhama Victoria, utrácela a utrácí za hadříky velké jmění. Teď může nosit modely ze své podařené kolekce. Victoria totiž pomalu ale jistě stoupá k módnímu Olympu.

Kolekce Beckham, která nese jméno Victoria, je sakra dobrá. Nepochybuji tom, že se na její tvorbě podílel tým bezejmenných, talentovaných návrhářů. Podstatné však je, že módní názor Beckham, její rukopis je zde zřejmý. Naprosto čitelný.

Glamour ženskost je povinná

Nová, v pořadí čtvrtá kolekce Victorie Beckham je ucelená. Stylově kompaktní. Luxusní materiály, architektonické střihy, střízlivost s rafinovaným detailem.Lady elegance. Francouzský šarm. Vše skvěle provázané.

Řadu doplňují pro Viktorii typické velké sluneční brýle, boty s ultra vysokými podpatky, které tak miluje. Noblesní image nahrávají pevně stažené vlasy.

Většina kreací patří na večerní události, ale část z nich je nositelná i během dne – tzv. lady casual. Jistou pikantností je, že v kolekci nejsou zastoupeny kalhoty.

 

Victoria si hraje na úrovni

Beckam se nechala slyšet, že se při tvorbě kolekce nechala ovlivnit hrdinou kreslených detektivek Dickem Tracym. Výsledkem jsou čisté, jasné barvy (zářivá oranžová, fialová) ve společnosti pudrově tělové, chladně metalické.

Další inspirací pro Viktorii byla éterická rozevlátost tanečnice Marthy Graham. To však neznamená (jak jistí módní teoretici psali), že Beckam navrhuje pro anorektičky. V kolekci jsou zastoupeny i modely, které s pár kily navíc, bříškem, boky, širším pasem počítají a snaží se jej kamuflovat rafinovaným způsobem..

Beckham klame tělem

Pětatřicetiletou Viktorii veřejnost většinou vnímá jako ženu, která by pro parádu, zjev vůbec, obětovala téměř cokoli. Včetně zdraví. O bývalé Spice Girl se především píše jako o rozmařilé, zhýčkané, vychrtlé. Dosti povrchní. Pár módních kritiků ji dokonce zařadilo na seznam strašidel roku. Ona se přesto nevzdává.

Její kolekce jsou sezónu od sezóny lepší, vytříbenější. Kredit Beckham se v módní branži zvyšuje. Má respekt i u renomovaných návrhářů. Do pěti let by si Victoria chtěla otevřít butik. Pokud bude tímto tempem pokračovat, může ho mít dřív. Díky talentu, odhadu na spolupracovníky, ambicióznosti.

Mimochodem, za chvilku bude vyhlašování cen filmových Oscarů. A americké společenské magazíny se dohadují, která z hvězd model z řady Victorie oblékne.