Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Šampon ji připravil o vlasy

16. února 2010 | 05:00

Zdravě vypadající vlasy do deseti dnů. Tak zněl slib z reklamy na šampon. A výsledek? Devatenáctileté Britce Sophii po prvním použití vypadala skoro půlka vlasů. Na hlavě jí zůstaly jen ostrůvky krátkých štětinek.

Sophie si koupila šampon a těšila se na báječný výsledek. To, co se stalo po nanesení na vlasy, si však nepředstavovala ani v nejhorším snu. Místo zdravých a od kořínků po konečky zářících vlasů, které slibovala líbivá televizní reklama, jí na hlavě zůstalo jen chmýří. Při napěnění přípravku na hlavě jí v ruce zůstávaly celé chomáče vlasů.



„Byla jsem v šoku. Když jsem si pak vlasy vysušila ručníkem a podívala se na sebe do zrcadla, málem jsem omdlela. Nad čelem jsem byla úplně holohlavá, zbytek vlasů byl polámaný hned u hlavy,“ vypráví zoufale devatenáctiletá dívka.

Další šok přišel vzápětí. Když volala na helplinku společnosti, která šampon vyrobila, aby si stěžovala, dostalo se jí neuvěřitelné odpovědi. Jako náhradu škody jí společnost nabídla šek na pět liber.

„Zřejmě si mysleli, že si budu chtít koupit další lahvičku,“ užasle kroutí hlavou Sophie.

„Začala jsem pak brouzdat po internetu a k mému velkému překvapení jsem našla desítky stížností dalších žen, které měly po použití šampónu stejné potíže,“ popisuje zákaznice.

„Zřejmě za to může chemikálie laurethsulfát sodný (který se používá pro napěnění přípravku – pozn. red.),“ dodala Sophie, která dokonce zašla k lékaři, aby se ujistila, že se neobjeví další komplikace.

Sophie nyní vychází ven jen s parukou a doufá, že jí vlasy opět brzy dorostou.

Mluvčí kontrolního institutu Marilyn Sherlock uvedla, že náhlá ztráta vlasů není nic neobvyklého, zvláště pokud dívky například drasticky zhubnou. Vypadávání vlasů také způsobuje stres a rychlý životní styl. „Mohla to být jen shoda náhod. Může se to stát prakticky s jakýmkoli šamponem,” dodala mluvčí.

Autor: INT, šim