Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Madonna se zbláznila! Z dítěte dělá maškaru

Jevištními extravagancemi známá zpěvačka zvolila na oslavu decentní kalhotový kostým a dlouhý plášť. O to víc udeřila do očí kreace malé Mercy.
1. února 2010 | 05:02

Jednapadesátiletá zpěvačka totálně ztrácí soudnost. Kontrolu nad tím, kam míří a jaká je. Jak jinak si vysvětlit, že nejmladší adoptovanou dcerku Mercy obléká jako bizarní panenku z cirkusu?

Madonna stárne. Její existence nabývá čím dál víc duchovní rozměr. Studium kabaly. Charita pro zbídačenou africkou Malawi… Asketický jídelníček, trénování vůle v posilovně… Taková je cesta Madonny, která si ze své staré image nechává žádoucí kontroverzi, jevištní výstřednost, sexuální provokaci.

Madonna ve všeobjímajícím mateřství následuje Angelinu Jolie, v globálním sociálním cítění zpěváka Bono Voxe. Jenže svět jí tuhle polohu úplně nevěří. Adopce afrických dětí se táhnou, komplikuje je řada výhrad, mediálně komentovaných problémů. O to víc je s podivem, že Madonna provokuje, i když vysněné dítě dostane. Jako v případě malé Mercy, kterou adoptovala před sedmi měsíci.

Svědčí o tom i tato momentka: Madonnu zachytily objektivy fotoaparátů před deseti dny, když si s Mercy a se synem Davidem (adoptovaný v 2008) vyrazili na nákupy do newyorského hračkářství. Důvodem byla oslava Mercyiných pátých narozenin.

Jevištními extravagancemi známá zpěvačka zvolila decentní kalhotový kostým a dlouhý plášť. O to víc udeřila do očí kreace Mercy.

Jevištními extravagancemi známá zpěvačka zvolila na oslavu decentní kalhotový kostým a dlouhý plášť. O to víc udeřila do očí kreace malé Mercy.
Autor: isifa.cz

Holčička byla navlečená v růžové tutu sukénce z organzy, bundičce ve stylu britské armády, světlých punčoškách. Na nožkách měla baletní střevíčky, na hlavě klobouček. A pohled na ni v kolemjdoucích provokoval otázku, zda si ji adoptivní matka neplete spíš s „cvičenou opičkou“ či „reborn“ (realistickou) panenkou, při jejímž oblékání se chce vrátit do dětských let. Zapomenout, že ani ona nemládne.

Nebo si kontroverzní královna popu jen léčí uraženou mateřskou ješitnost? Není to totiž tak dávno, co se jí vlastní dcera Lourdes (14) právě kvůli oblečení vzepřela. A veřejně prohlásila, že se nikdy nebude šatit s vyzývavou výstředností jako její matka.

Možná si jen zpěvačka nostalgicky zavzpomínala na dobu, kdy navštěvovala hodiny baletu a tance na Univerzitě v Michiganu, než se stala pop star. Kdo ví?

Jisté je, že ani malá Mercy, která ještě před pár měsíci bydlela v chatrči a na sobě měla roztrhané hadříky, nebyla ze svého outfitu příliš nadšená. Alespoň její výraz tomu napovídá. A nic na tom nemění skutečnost, že bunda navržená Stellou McCartney speciálně pro GapKids, zmizela z pultů newyorských obchodů během pár týdnů.