Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

30 nejkrásnějších podzimních šatů: Košilové už nefrčí, pořiďte si nové!

19. září 2016 | 06:00

Letní počasí už je pryč a podzim klepe na dveře. Rozhodně to však neznamená, že teď musíte dlouho zapomenout na oblíbené šaty a nosit jen kalhoty. Naopak, letošní sezóna volá po ženskosti i během podzimních plískanic. Našly jsme pro vás třicet krásných šatů z nových kolekcí, ze kterých si určitě vyberte ty pravé.

Oproti loňskému podzimu nejsou žhavým hitem košilové šaty, což nás trochu mrzí. Slušely totiž všem typům postavy, a tak jsme si je v redakci opravdu zamilovaly. S těžkým srdcem je na chvíli odsuneme na druhou kolej a pustíme do svých šatníků nový svěží vítr. Jaké šaty jsou ale právě teď v kurzu?

Žádné nové módní výstřelky nečekejte! Vrací se totiž móda dřívějších let. Absolutně největším hitem jsou právě teď šaty inspirované viktoriánským stylem, které se nosily v raných devadesátkách. Typické pro ně jsou tříčtvrteční nebo dlouhé rukávy, projmutí v pase, drobný květinový nebo etno vzor a žádný výstřih. Právě takové šaty naprosto bez problémů zkombinujete jak s podzimními, tak i se zimními prvky. Snadno se vrství, vypadají skvěle ke kotníkovým botám i kozačkám a díky lichotivému střihu a temným barvám lichotí každé postavě. Takže náhrada za univerzální košilové šaty asi nemohla být lepší.

Neméně velkým hitem jsou rovně střižené šaty s retro nádechem. Podobné se dříve nosily v 60. letech. Průkopnicí krátkých minimalistických šatů byla legendární modelka Twiggy. Kromě krátké délky jsou specifické límečkem, knoflíky nebo kapsami.

Podívejte se na třicet nejkrásnějších podzimních šatů do naší fotogalerie!