Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Plisované sukně: Zahoďte džíny a buďte i na podzim elegantní!

17. října 2016 | 06:00

I na podzim a v zimě můžete být prudce elegantní. Oblečte čas od času místo klasických džínů super módní plisovanou sukni. Nebojte se, že středně dlouhá sukně s překlady je usedlá a nudná. Dají se s ní vyčarovat i ty nejoriginálnější modely. Poradíme vám, kde si nový kousek do svého šatníku pořídíte.

Kombinaci lehkého materiálu s pohodlným střihem si kromě módních návrhářů oblíbily i hollywoodské krásky, které přivedly sukně zpět na módní výsluní. Dnes už nejsou plisované sukně jen výsadou slavných žen! V aktuálních kolekcích pro podzim a zimu se to jimi jenom hemží. Můžete si vybrat mezi jednobarevnými nebo těmi s metalickými odlesky nebo potiskem.

Plisovaná sukně se nosí v délce těsně nad kolena nebo pod kolena. A protože právě tento střih opticky zkracuje postavu, ženy menšího vzrůstu by k ní měly vždy obouvat boty na podpatku. Pokud máte nějaké to kilo navíc, zapomeňte na metalické sukně a raději vsaďte na tmavé barvy a pevnější materiál, který nebude tolik kopírovat vaši linii. Plisované sukně však nejsou jen nekompromisní! Umějí také zázraky. Když si pořídíte tu pravou, která vám dokonale sedne, vytvarujete si jednoduše siluetu.

Jak ji nosit

Na první pohled je jasné, že romantická překládaná sukně je rozhodně vhodná do společnosti. Společně s halenkou, lodičkami a třpytivou bižuterií v ní budete nepřehlédnutelná. Tu samou sukni můžete ovšem nosit i denně, třeba klidně do práce. Nebojte se ji zkombinovat s basic tričkem nebo rolákem a přidat třeba bomber nebo džínovou bundu.

Plisovanou sukni si můžete pořídit, i když jste vyznavačka sportovního stylu. Spolu s teniskami totiž tvoří perfektně sehranou dvojici. Přidejte mikinu a batoh a vyrazte na výlet.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!