Pátek 25. října 2024
Svátek slaví Beáta, zítra Erik
Oblačno 14°C

Podzimní trendy kabelky: Které budou slušet babičkám nebo teenagerkám?

Video se připravuje ...
Podzimní kabelky: Které sluší zralým dámám i mladým slečnám?
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
25. října 2024 | 05:00

Kabelky zpodobňují dokonalou tečku za celkovým lookem, a tak bychom si na správném výběru měly dát záležet. Na co bychom si tak vyjma vzhledu měly dát při jejich koupi pozor, které dodají do looku větší mladistvost a které modely dokážou být multifunkčním doplňkem?

Kabelky nejsou jen pouhým okrasným doplňkem, ale jsou neodmyslitelnou každodenní součástí každé ženy. Při koupi nového modelu, která většinou přichází s novou sezonou, bychom si tak měly dát opravdu záležet a obzvláště tehdy, kdy se chystáme pořídit kvalitní koženou kabelku. Jaké trendy kralují letošnímu podzimu, které kabelky ocení starší ženy ve věku babiček a do jaké kabelky investovat v mladém věku? Na to jsme se zeptaly té nejpovolanější, majitelky české značky Mybelka, Agnieszky Farne.

Základ českých zákaznic & podzimní trendy 2024

Pokud tápete nad novým výběrem, nikdy nešlápnete vedle s ikonickou shopper či tote bag, jež se přezdívá opravdu velké kabelce. To nám potvrdila i majitelka kožených kabelek Mybelka: „Větší kabelky jsou ty, které se nejvíce prodávají. České ženy hledí na praktičnost a hodně i na barvy ve smyslu, že sahají spíše po tlumenějších odstínech, aby se jim takzvaně hodily ke všemu. Takže černá, hnědá, vínová nebo právě teď třeba i hnědý semiš,“ nechala se slyšet Agnieszka Farna.

A právě kožené kabelky v semiši či tmavém burgundském odstínu jsou na aktuálním módním výsluní, které rozzáří jakýkoliv minimalistický look. Semišová verze bude nejvíce lichotit denimu a světlým či čokoládovým odstínům základních kousků šatníku.

Omlazující prvky

Tlumené barvy ale nejsou příliš pro ty, které se chtějí omladit a ubrat na svém věku. „Ženu ve starším věku určitě omladí, když si vezme nějakou výraznější kabelku, která i když má jednoduchý čistý outfit, ale vezme si něco, co je lehce trendy, třeba nějakou menší crossbody kabelku, tak to určitě vypadá mnohem lépe,“ říká Agnieszka a dodává, že její babička je živým důkazem toho, že vypadá mladší s odstíny světlé karamelové či starorůžové.

Notný šmrnc dodá právě i již zmíněná menší velikost a popruh přes tělo, což není jen doménou mladších ročníků, ba naopak. Navíc je to velmi praktická záležitost, kdy máte volné ruce a můžete se volně hýbat, aniž byste si musely svoji kabelku neustále hlídat.

Multifunkční kabelka pro mladé slečny

A který model bude vhodné pro mladé slečny? „Doporučila bych jim menší kabelku půlkulatého tvaru ve světlejším odstínu. Je to totiž super kabelka na začátek, protože se hodí ke všemu, vydrží opravdu dlouho a zároveň je tam variabilita toho nošení. To znamená, že ji jde nosit crossbody přes tělo, zároveň se může vynést na řetízek a vypadá hezky třeba i do divadla. Taková univerzální kabelka pro mladé slečny, které nemají na to, aby měly 10 - 15 kabelek a je fajn mít takovou jednu multifunkční,“ vysvětlila majitelka kabelek Mybelka.

Co zohlednit při novém nákupu a na co si tak dát pozor? To a více se dozvíte v úvodním rozhovoru!

Na výběr těch nejlepších podzimních kabelek se podívejte do galerie.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová