Čtvrtek 27. června 2024
Svátek slaví Ladislav, zítra Lubomír
Oblačno, bouřka 28°C

Opravdu je jí 75? Tohle je 5 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

  • Opravdu je jí 75? Tohle je 5 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!
    22. června 2024 | 06:00

    Meryl Streep patří k absolutním hereckým legendám, kdy byla za svůj přínos pro kinematografii nedávno oceněna na věhlasném filmovém festivalu v Cannes. Předání ceny Zlatá palma bylo tak příznačně doprovázeno bouřlivým potleskem. Herečka, jež má na kontě nespočet hereckých rolí, je zároveň i chodící módní inspirací, kdy ve svých 75 letech vypadá naprosto úchvatně. Jak vnést do svého vzhledu jistou dávku notného šmrncu i mladistvosti po vzoru dnešní oslavenkyně?

  • V tónech bílé

    Ačkoli nejsou světlé odstíny pro Meryl Streep vždy absolutní výsadou, nutno podotknout, že mají v jejím stylu če(s)tné místo, což zcela kvitujeme. Dámy starších ročníků by totiž na bělostné spektrum barev, ale i na optimistické pastelové, měly výrazně apelovat a vyhnout se s přibývajícím věkem tmavým modelům. Barvy totiž dodají do vzhledu nejen naleštěný a prudce elegantní podtón, ale i značné omlazení. Což zafungovalo i u legendární herečky při zahajovací ceremonii v Cannes.

    Na oslavný rudý běhoun vsadila na kontrastující bělostnou dlouhou večerní luxusního brandu Dior, zavinovací střih a véčkový výstřih podtrhly její siluetu. Příhodně k róbě doplnila psaníčko a sandálky na ultravysoké platformě.

    Ovšem zamilovaly jsme se i do jejího kalhotového kostýmku, který vynesla na předávání hudebních cen Grammy na počátku února letošního roku. Bílý komplet byl totiž ultra cool a hravý zároveň svým blyštivým reliéfem a peřím, jež dekorovalo konce rukávů. Jak osvěžující!

  • Tmavá v jejím podání je vše, jen ne nudná

    Na straně druhé však neopomíjí ani černý či obdobně tmavý protipól. Ovšem nutno říct, že v jejím podání nezavání přílišnou nudou a paradoxně nepřidává na věku. Pakliže totiž volí tlumené spektrum barev, vždy je okoření jistými atributy.

    Celočerným šatům dodá šťávu metalickými doplňky v podobě zlatých lodiček s ostrou špičkou, opulentními náramky a charakteristickými kruhovými náušnicemi. Jindy, při volbě černé košile, dbá na dekorovanou výšivku, leckdy zvolí i výrazný vzor na tmavém podkladu.

  • Základy šatníku s pánským šmrncem

    To, že Meryl nikdy nešlápne vedle, je dáno tím, že sází na fungující základy šatníku aktuálních střihů, jež tvoří kapsulový šatník. Řeč je o košilích či kalhotových a sukňových kostýmcích, které nezavánějí fádností kancelářského vzhledu tím, že je nosí zásadně v oversize verzi. Nebojí se ani smokingového saka s lesklými klopami, které dodávají do vzhledu jistý pánský šmrnc.

  • Ve třpytu

    Herečka se nebojí ani blyštivých flitrů. Těmi byla doslova obsypána na letošním předávání Zlatých glóbů a zvoleným lookem se až nápadně podobala své filmové hrdince z ikonického filmu Ďábel nosí Pradu. Místo šatů vynesla černou maxisukni s vlečkou z módního domu Valentino, kterou geniálně doplnila hedvábnou blůzkou se sofistikovanou vázačkou v kontrastní bílé barvě, která celý look celkově zjemnila. Pajetkami bylo poseté i sako, jež nechala ledabyle viset na ramenou.

    Co by měly mít zralé dámy v letním šatníku? To se dozvíte v rozhovoru s návrhářem Dominikem Navrátilem: 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Síla doplňků

    Pro Meryl jsou přímo charakteristické dioptrické brýle. Dříve ji spíše zdobily subtilní modely s kovovými obroučky, nyní si užívá masivní černé variace a nebojí se ani kočičího tvaru, který dodává na jisté koketnosti. A ačkoli s líčením herečka netlačí vůbec na pilu, obroučky ji tak hravě rozzáří.

    Musíme znovu připomenout i kruhové náušnice, které nosí i mimo červený koberec, potrpí si ale také na veškeré metalické doplňky od šperků počínaje přes kabelky až po lodičky. A když sází na nadměrné siluety, vždy se snaží o zdůraznění pasu. Ať už zastrkává vrchní díl do dolního, nebo si u šatů dopomůže opaskem.

    Inspiroval vás styl Meryl Streep? Módní kousky a doplňky za výhodné ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  trendy, móda, vip, ze života hvězd
Diskuse ke článku
.