Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Boty Prestige: Kultovní tenisky slaví 39 let, navrhnout si můžete i svůj design

  • Kultovní tenisky Prestige jsou žádané už téměř čtyřicet let.
    14. února 2023 | 06:00

    Kdo v osmdesátých letech minulého století tyhle ikonické sportovní boty neměl, jako by ani nebyl. Stály se na ně několikahodinové fronty a záhy se bílé tenisky s modrými prvky staly podpultovým zbožím. Víte ale, že se úspěšně vyrábějí dodnes? Pojďte se podívat, jak se v průběhu let proměnily a na kolik vás dnes tenisky Prestige vyjdou.

    Byly pohodlné, kvalitní a měly na tu dobu naprosto jedinečný design. Tím se přibližovaly západním značkovým teniskám, které většina Čechoslováků znala maximálně z obrázků desítkami rukou osahaných prospektů a katalogů. Navíc to v té době byly jediné sportovní boty s pevnou podrážkou z polyuretanové pěny, která vydržela téměř vše. Řeč je o "prestižkách", které se na pultech obchodů, nebo spíš pod nimi, objevily v roce 1984. Inspirací byly pro obuvnickou firmu Svit z tehdejšího Gottwaldova formy, které nakoupila od společnosti Puma.

    NÁŠ TIP:
    Nakupte tenisky Prestige a další pohodlnou zdravotní obuv se slevou ZDE >>
    Dlouho ale neváhejte, akce platí jen do 16. 2.

    Ani po revoluci ale boty Prestige neupadly v zapomnění. Populární jsou i po téměř čtyřiceti letech, přestože dnes už čelí silné konkurenci. Vyrábí je česká společnost Moleda, která původní práva a vzory odkoupila, stejně jako i stroje na jejich výrobu. A kožené "prestižky" znovu zažívají boom. Ročně se jich prodá mezi 130 a 160 tisíci párů. Ty s tradičním vzhledem jsou oblíbené především jako kvalitní pracovní obuv, která je svému nositeli pohodlná. Nové modely ale nadchnou i nejmladší ročníky. Dávno už navíc nejde jen o klasické tenisky v bílé či černé barvě, v nabídce jsou modely na zimu, na léto, kotníkové nebo třeba semišové. Na své si přijdou také milovníci golfu a dalších sportů. 

  • Hit jménem

    Přestože tehdejší slavný tenista Ivan Lendl neměl s touto obuví nic společného, měl totiž v té době podepsanou smlouvu s jiným prodejcem sportovních bot, prvnímu modelu se začalo říkat "lendlovky". I druhý pozdější model si vysloužil přezdívku po populárním tenistovi. Tentokrát jím byl Miloslav Mečíř, a botkám se tak říkalo "mečířky". V totožné podobě se vyrábějí dodnes a pořídit je můžete pod názvem modelu Sport.

     

  • Neokoukané Prestige Denim

    Máte rádi džínovinu a jste sportovní typ? Pak stoprocentně oceníte neokoukaný model, který se hodí téměř ke všemu. Ani v tomto případě ale nejde o látku, takže pověstná kvalita a výdrž nedostanou na frak. Přestože materiál vypadá jako skutečný denim, není to textil, ale přírodní hovězí kůže upravená italskou koželužnou do vzhledu „džínoviny“. Boty se vyrábějí jak v klasické šněrovací verzi, tak v té se suchými zipy.

  • Prestige Air nejen na vycházky

    Ať už rádi vyrážíte na dlouhé procházky přírodou, trávíte spoustu času chozením po pamětihodnostech nebo často běháte po nákupech, oceníte další model. Podrážku má z klasických "prestižek", vršek boty je ale vyroben z hebké vlasové usně, takže je příjemný na omak a hezký na pohled. Model Prestige Air pořídíte v tmavě šedé nebo hnědé barvě.

  • Letní Prestige na dovolenou i k vodě

    Do teplého počasí se skvěle hodí prodyšné a pohodlné sandály z měkkého a poddajného semiše ve třech barvách: šedé, modré a béžové. Ve sportovním střihu vám určitě nebude horko, a vyhnete se tak tomu, aby se noha zapařila. Botky využijete jak na dovolené u nás i v zahraničí, tak i v běžném každodenním životě. Podrážka dokonale tlumí nášlapné síly a šetří pohybový aparát.

  • Fanoušci mohou do botiček oblíbené značky obout i děti. Právě pro ně je určen model Zebra, při jehož tvorbě se tvůrci inspirovali nedalekou zoologickou zahradou v Lešné. Vyroben je z kvalitního materiálu, který je velmi dobře omyvatelný, což rodiče určitě ocení. Botičky se vyrábějí od velikosti 27 až do velikosti 36. Dívčí varianta je bílá s neonově růžovým prošitím a černobílou aplikací připomínající pruhovanou srst zebry, klučičí verze je černá s neonově zeleným prošitím.

  • Elegantní Prestige Togo

    Zajímavým počinem, na jehož vývoji výrobce dlouho pracoval, jsou elegantní sportovní boty s textilním pružným svrškem, které se snadno obouvají. Díky kombinaci pružného textilu a superpohodlné, zdravě tvarované podešve vznikly boty, které nebudete chtít sundat. Kvalitní protiskluzové podrážky absorbují energii a tlumí nárazy, čímž šetří pohybový aparát, a jsou tak vhodné i jako zdravotní obuv pro lidi s některými ortopedickými problémy. Děrovaná špička zajišťuje lepší dýchání obuvi. 

  • Navrhněte si vlastní

    Máte rádi neotřelý design a chcete být originální za všech okolností? Nenechte si nic diktovat módním průmyslem! Máte jedinečnou šanci, která není až tak běžná. Výrobce obuvi Prestige totiž nabízí každému možnost navrhnout si barvy boty přesně podle svého. Kromě nich takovou službu nabízí jen firma Nike. A vyjde vás to jen na tři a půl tisíce, což za originální výrobek podle vašich představ není tolik. Na výběr máte dva typy polobotek, klasický sportovní střih a kotníkový model. Na zvolené botě pak můžete obarvit každou její část, a to hned šestnácti barvami.

    Kultovní tenisky Prestige jsou žádané už téměř čtyřicet let.
    Autor: Facebook Prestige

    Stylové tenisky za skvělé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Klíčová slova:  móda, trendy, retro, Prestige, obuv, tenisky
Diskuse ke článku
.