Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Připravte svůj jarní šatník na nadcházející sezónu

29. března 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Většina z nás po šedivých a pochmurných zimních dnech vyhlíží delší dny a teplejší jaro. Nemůžeme se dočkat na postupné odhazování teplých vrstev a zařazení lehčích a barevných kousků oblečení. Samotná změna ročního období, však vyžaduje řádnou přípravu šatníku na nadcházející sezónu, kterou bychom neměli podcenit.

Barvy středem pozornosti

Jaro je jednoznačně období rozkvetlé přírody a barev, ty byste tudíž měli rozhodně zařadit i do svého šatníku. Právě jasné a veselé barvy budou hitem letošního jara a léta. Nebojte se odvážných barev jako například fialová, červená, zelená nebo kombinace oranžové s modrou. Éra černého vzhledu skončila. Barvy ukazují budoucnost takovou, jakou si ji přejeme – veselejší a barevnější. Pantone Color Institute vyhlašuje každý rok barvu roku. Pro rok 2022 je to odstín Very Peri – modrý odstín s podtónem kombinace fialové a růžové. Je to neokoukaná a výjimečná barva, která oživí každý outfit a podpoří vaši dobrou náladu.

Autor: Shutterstock

Minimalistické kousky oživte výraznými detaily

Minimalismus je nedílnou součástí několika odvětví, nejen módy. Není tak žádným překvapením, že ani letošní jaro se bez oblečení v minimalistickém stylu neobejde. Novinkou jsou ovšem detaily, které propůjčí i obyčejnému kousku originální vzhled. Zkuste třeba kožené lemování nebo zlaté výrazné knoflíky. Případně doplňte svůj jednoduchý kousek druhým, který je výraznější. Vedle nešlápnete s pruhy, které budou tuto sezónu jasným favoritem v oblasti vzorů.

Nakoupili jste si několik nových kousků do vašeho šatníku, které mají širokou škálu barev a teď vás děsí, jak je budete prát, aby se neobarvily navzájem? Bez obav všechno oblečení vhoďte do bubnu pračky a přidejte ubrousek K2r Colour Catcher, jehož patentovaná technologie působí jako magnet, který zachytává částečky uvolněné barvy z vody a tím tak zabraňuje nechtěnému obarvení. Ubrousky K2r Colour Catcher zajistí 100% ochranu proti nehodám s obarvením. Důkaz je vždy na ubrousku.

Jejich použití je jednoduché – ubrousek vložte do pračky a přidejte prádlo. Jsou vhodné pro všechny prací cykly, typy materiálů i pro sušení v sušičce.

Autor: Henkel

Nezapomeňte ani na ty kousky, které máte v šatníku z předešlých let

Nemusíte každý rok sledovat, co je zrovna trendy a kompletně vyměnit celý svůj šatník. Stačí jen do toho stávajícího přidat pár nových kousků, které vaše outfity oživí a dodají jim šmrnc. Vytáhněte celý obsah vaší skříně. Podzimní/zimní věci dejte bokem a připravte je na uskladnění. Zato ty jarní/letní připravte na nošení. Postupně projděte všechno vaše oblečení a přemýšlejte nad různými kombinacemi. Předtím, než všechny kousky uložíte zpátky do skříně, je vyperte. Nejen, že tak odstraníte prach a nečistoty, zároveň své oblečení provoníte a pokud použijete ubrousky K2r Colour Catcher ještě navíc zabráníte jejich zašednutí a případnému obarvení. Nemusíte se tak bát vhodit do jednoho bubnu vaše nové barevné kousky, i ty právě vytažené ze skříně.

Autor: Shutterstock