Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na děti z dětských domovů čekalo obrovské překvapení

9. února 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Společnost Sazka dlouhodobě podporuje český sport, a to od nejmenších dětí až po profesionály na Olympijských hrách. V rámci svých dobročinných aktivit v minulých dnech připravila speciální zážitek v pražské HOP Aréně, kam přivezla desítky dětí z celé republiky. Kromě skákání na trampolínách však na děti čekalo ještě jedno velké překvapení! 

Za loňský rok společnost Sazka díky loteriím vytvořila 250 nových milionářů a toto vysoké číslo se rozhodla převést na sportovní dárek pro děti. Za každého milionáře darovala BMX kolo a helmu do dětského domova. Transparentním losováním vybrala 50 domovů ze všech koutů České republiky.

Výbuch nadšení v HOP Aréně

Přibližně čtvrtina vylosovaných domovů se zúčastnila slavnostního předání v čestlické HOP Aréně, kde si Sazka pro děti připravila bohatý program. Kromě sportovního vyžití na trampolínách a jiných atrakcích na ně však čekalo velké překvapení. Po speciální bike show v podání několikanásobného mistra světa v biketrialu, Václava Koláře, byly strhnuty stěny připravených stanů a před dětmi se objevila ukrytá BMX kola a helmy. 

Děti zpočátku nevěřily, že si kola mohou skutečně vzít, ale velmi rychle se ostych změnil ve výbuch radosti a nadšení. Emotivní den pokračoval dalšími aktivitami, jako například účastí parkourové skupiny Freemove, která děti učila parádní triky na trampolínách. Po celodenním dovádění, tak děti odjížděly zpět do domovů nejen se spoustou zážitků, ale i novými koly, která už čekala v autobusech. Sazka celkem rozdala 250 BMX kol a helem.