Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zima už klepe na dveře! Jaké zimní boty vybrat a k čemu je nosit?

15. října 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Zdá se vám to jako včera, co jste do horních přihrádek skříně přesouvala tílka a topy a v botníku začaly kralovat žabky a sandálky? Chladnější část roku už ale o sobě dává znát, a na řadu se tak dostávají kousky, které nabídnou teplo a pohodlí. Nedílnou součástí podzimních a zimních outfitů jsou bezesporu kvalitní, teplé a pohodlné boty. Jaké vybrat a k čemu perfektně padnou? Přečtěte si pár tipů, jak vyjít pravou (a správně obutou) nohou do chladných dní.

Jak se obout teple a stylově?

Ať už je zima vaším oblíbeným obdobím či nikoliv, výběr bot na nadcházející sezónu si dost možná užijete. Pokud chcete svůj botník rozšířit o univerzální boty, které budou na noze skvěle vypadat a navíc vám poskytnou dostatek komfortu i tepla, vsaďte na dámské polobotky. Zatímco ty kožené využijete především v suchu a budou vypadat stylově k úzkým džínám a dlouhému kabátu nebo oversized pletenému svetru, zateplené dámské polobotky vám poskytnou komfort a příjemné teplo i v okamžik, kdy kabátek vyměníte za zimní bundu.

I když jsou stále v módě holé kotníky v teniskách, a to téměř po celý rok, jen málokomu je tak příjemné chodit v době, kdy teploty padají pod letní hodnoty. Právě díky tomu oceníte praktičnost polobotek a polokozaček, které smažou fakt, že holé kotníky opticky prodlužují nohy. Jednoduše schovají i kus lýtka, zatímco váš outfit zůstane stylový a oku lahodící! I robustní kozačky, které se v loňské sezóně těšily velké oblibě, tak pomalu čekají na start dalšího kola. Ani letos nebudou chybět v botnících žen, které se nebojí v módě trochu odvázat. Pokud si právě výrazné boty s dominantní podrážkou obujete, není třeba dále experimentovat – boty budou nepřehlédnutelnou pomyslnou třešničkou na dortu. Přesně takové najdete třeba tady: https://www.eobuv.cz/ damske/kozacky-a-jine/ kotnikova-obuv.html. Boty, kterým se přezdívá chunky boots, vypadají skvěle k sukni i kalhotám, a díky omyvatelným materiálům vás povedou správným směrem za sucha i za deště. 

Autor: Freepik

Jak zimní boty vybírat?

Pokud chcete investovat do jednoho páru zimních bot, popřemýšlejte nad tím, které využijete úplně nejvíc. Pokud trávíte mnoho času v práci, asi bude zbytečné kupovat sněhule, ve kterých se vám v kanceláři nejspíš nebude chtít sedět. Oceníte tak spíše polobotky nebo polokozačky, které vypadají elegantně, ale zároveň vám dopřejí potřebné teplo po cestě do práce a zpátky domů. Pokud naopak trávíte většinu času venku, zvolte takové boty, které vám po impregnaci nabídnou nepromokavost a zároveň budou pohodlné a teplé.

Kde se inspirovat?

Ať už jsou vašemu stylu blízké dámské polobotky nebo dáte přednost vysokým klasickým kozačkám, nikdy není na škodu se trochu inspirovat u těch, kteří mohou módu vyučovat. Díky instagramovým profilům známých blogerek, hereček nebo modelek, můžete během chvíle vykouzlit outfit podobný tomu, který nosí hvězdy. Věřte, že není třeba investovat horentní sumy do vašich šatníků – postačí několik párů stylových a kvalitních bot, které dodají šmrnc každému outfitu.