Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Užijte si svůj aperitivo moment za šumu padajícího listí

6. října 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Pochmurné počasí, první mrazíky, ale i příroda plná krásných barev – to je podzim. Některými milované období, pro jiné známka přicházející zimy. Ať už se něj těšíme, nebo spíše patříme k těm, kteří se uchylují k nostalgii, měli bychom si na jeho příchod připít něčím stejně rozmarným a barevným, jako je on sám. Využijte posledních krásných dnů a dopřejte si svůj aperitivo moment se skleničkou výtečného drinku z Campari, stylovým občerstvením a ve společnosti přátel, jako byste byli v centru italské metropole!

Ne nadarmo se říká, že skvělá společnost a výtečné jídlo i pití nás udrží v dobré náladě a pomohou nám alespoň na chvíli zapomenout na starosti všedního dne. Italové si to uvědomují více než kdokoliv jiný, a proto se své chvilky před večeří, známé jako aperitivo moment, nikdy nevzdají. A byli to právě oni, kdo svému sladkému životu dodali hořký balanc v podobě ikonického Campari – hořkosladkého nápoje v charakteristické rudé barvě.

Setkání, které vás zahřeje

Zpestřete své podzimní aperitivo momenty o hořkosladké drinky, jejichž odlesky dokonale symbolizují padající podzimní listí. Pakliže nemáte čas na složité přípravy či nejste zkušení barmani, máme pro vás tipy na jednoduché koktejly, které zvládnete připravit i v pohodlí domova. A když k nim přidáte ještě pár výtečných jednohubek, jako jsou nakládané olivy, bruschetta nebo třeba tyčinky Grissini, perfektní „aperitivo“ je na světě!

Více informací najdete zde www.aperitivomoment.cz.

NÁŠ TIP: Drinky do posledních slunečných dnů

Campari Spritz

  • 1 díl Campari
  • 2 díly prosecca
  • 1 díl sody
  • led, plátek pomeranče

Vinnou sklenici naplňte ledem a dávkujte v pořadí soda (4 cl), prosecco (8 cl), Campari (4 cl). Promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.

Autor: Campari

Campari Orange

  • 1 díl Campari
  •  2-3 díly pomerančového džusu (nejlépe fresh)
  • led, plátek pomeranče

Autor: Campari

Sklenici naplňte ledem, nalijte 1 díl (4 cl) Campari a doplňte 2-3 díly (8-12 cl) pomerančového džusu. Promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.

Campari Soda

  • 1 díl Campari
  • 2 díly sody
  • led

Sklenici naplňte ledem, nalijte 1 díl (4 cl) Campari a 2 díly (8 cl) sody a promíchejte.

Autor: Campari

NÁŠ TIP: Hořká klasika i do sychravého počasí

Rozšiřte své podzimní koktejlové menu o drink Negroni, jehož historie sahá až do roku 1919 ve Florencii. Díky své sofistikované klasické chuti je stále populárnějším koktejlem, který se v současné době řadí na druhé místo v žebříčku světových koktejlů. Nejen, že svou krásnou rudou barvou perfektně zapadá do podzimní krajiny, ale bude i skvělým drinkem, který vás svou typickou chutí přenese do slunečné Itálie i v tom nejsychravějším počasí.

Negroni

  • 1 díl Campari
  • 1 díl vermutu
  • 1 díl ginu

Sklenici naplňte ledem a přidejte 1 díl (3 cl) Campari, 1 díl (3 cl) vermutu a 1 díl (3 cl) ginu. Promíchejte a na závěr ozdobte plátkem pomeranče.

Autor: Campari

TIP: Nalaďte se na italskou vlnu s Campari

Ani bitter, ani likér – prostě Campari. Jedinečný hořkosladký nápoj s chutí pomerančů, bylin a koření je charakteristický svou rudou barvou evokující západ slunce, s nímž se dostává ke slovu vášeň. Není tedy divu, že se Campari stalo symbolem italského životního stylu, způsobu života i kultury. Campari je také ikonou ve světě módy, umění, designu a je neodmyslitelnou součástí světoznámých koktejlů a tradičního aperitivo momentu. Tajná receptura této nenahraditelné ingredience mnoha oblíbených drinků vznikla již v roce 1860 v italském městě Novara a od té doby se nezměnila.

Doporučená cena Campari: 370 Kč (0,7l). Zakoupíte na e-shopu www.warehouse1.cz

Autor: Campari