Ne nadarmo se říká, že skvělá společnost a výtečné jídlo i pití nás udrží v dobré náladě a pomohou nám alespoň na chvíli zapomenout na starosti všedního dne. Italové si to uvědomují více než kdokoliv jiný, a proto se své chvilky před večeří, známé jako aperitivo moment, nikdy nevzdají. A byli to právě oni, kdo svému sladkému životu dodali hořký balanc v podobě ikonického Campari – hořkosladkého nápoje v charakteristické rudé barvě.
Setkání, které vás zahřeje
Zpestřete své podzimní aperitivo momenty o hořkosladké drinky, jejichž odlesky dokonale symbolizují padající podzimní listí. Pakliže nemáte čas na složité přípravy či nejste zkušení barmani, máme pro vás tipy na jednoduché koktejly, které zvládnete připravit i v pohodlí domova. A když k nim přidáte ještě pár výtečných jednohubek, jako jsou nakládané olivy, bruschetta nebo třeba tyčinky Grissini, perfektní „aperitivo“ je na světě!
Více informací najdete zde www.aperitivomoment.cz.
NÁŠ TIP: Drinky do posledních slunečných dnů
Campari Spritz
- 1 díl Campari
- 2 díly prosecca
- 1 díl sody
- led, plátek pomeranče
Vinnou sklenici naplňte ledem a dávkujte v pořadí soda (4 cl), prosecco (8 cl), Campari (4 cl). Promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.
Campari Orange
- 1 díl Campari
- 2-3 díly pomerančového džusu (nejlépe fresh)
- led, plátek pomeranče
Sklenici naplňte ledem, nalijte 1 díl (4 cl) Campari a doplňte 2-3 díly (8-12 cl) pomerančového džusu. Promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.
Campari Soda
- 1 díl Campari
- 2 díly sody
- led
Sklenici naplňte ledem, nalijte 1 díl (4 cl) Campari a 2 díly (8 cl) sody a promíchejte.
NÁŠ TIP: Hořká klasika i do sychravého počasí
Rozšiřte své podzimní koktejlové menu o drink Negroni, jehož historie sahá až do roku 1919 ve Florencii. Díky své sofistikované klasické chuti je stále populárnějším koktejlem, který se v současné době řadí na druhé místo v žebříčku světových koktejlů. Nejen, že svou krásnou rudou barvou perfektně zapadá do podzimní krajiny, ale bude i skvělým drinkem, který vás svou typickou chutí přenese do slunečné Itálie i v tom nejsychravějším počasí.
Negroni
- 1 díl Campari
- 1 díl vermutu
- 1 díl ginu
Sklenici naplňte ledem a přidejte 1 díl (3 cl) Campari, 1 díl (3 cl) vermutu a 1 díl (3 cl) ginu. Promíchejte a na závěr ozdobte plátkem pomeranče.
TIP: Nalaďte se na italskou vlnu s Campari
Ani bitter, ani likér – prostě Campari. Jedinečný hořkosladký nápoj s chutí pomerančů, bylin a koření je charakteristický svou rudou barvou evokující západ slunce, s nímž se dostává ke slovu vášeň. Není tedy divu, že se Campari stalo symbolem italského životního stylu, způsobu života i kultury. Campari je také ikonou ve světě módy, umění, designu a je neodmyslitelnou součástí světoznámých koktejlů a tradičního aperitivo momentu. Tajná receptura této nenahraditelné ingredience mnoha oblíbených drinků vznikla již v roce 1860 v italském městě Novara a od té doby se nezměnila.
Doporučená cena Campari: 370 Kč (0,7l). Zakoupíte na e-shopu www.warehouse1.cz