Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Buďte krásná a stylová jako Heidi Janků

9. října 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Máte stejně jako Heidi Janků (57) drobnou postavu? Poradíme vám, co nosit, ať se cítíte skvěle. Slavná zpěvačka na svůj věk rozhodně nevypadá. Potkaly jsme ji při focení módy F&F a zajímalo nás, jak o sebe pečuje, v čem se cítí dobře a jestli drží diety?

Vypadáte skvěle. Jak se o sebe staráte?

Zčásti to budou asi geny a zčásti i to, že stárnutí moc neřeším. Je pravda, že jsem se trochu spravila, ale není to nic katastrofického. Snažím se tak přizpůsobit šatník tomu, jak teď vypadám, protože si myslím, že lepší už to nebude.

Udržujete se něčím ve formě?

Asi nejvíc mi pomáhají dlouhé procházky se psem, zvláště v této zvláštní době, kdy se na jeviště nedostanu tak často, jak jsem byla zvyklá. Mně totiž má vystoupení nejen nabíjejí energií, ale taky jsem se na jevišti přirozeně udržovala v kondici. Poslední dobou jsem začala chodit na cvičení pod vedením kamarádky Hanky Kynychové, protože to jaro se na mé postavě podepsalo docela dost. V koronavirové krizi jsem ztratila pas a zatím jsem ho nenašla. Ten cestovní pas mám.

Držela jste někdy diety?

Jelikož mám dlouhodobé zdravotní problémy s tlustým střevem, byla mi v rámci stravování doporučená dieta, která nemá nic společného se zdravou výživou. V podstatě bych měla jíst hlavně bílé pečivo, knedlíky a buchty a měla bych se vyhýbat vláknině a mléčným výrobkům. Přiznám se, že se snažím jíst všechno, ale s mírou. Zabírá mi spíš se nepřejídat a taky takzvaný přerušovaný půst. V podstatě už několik let večer nic nejím, jen zobu, ale fakt málo.

Autor: David Bruner

Když chcete vypadat sexy, co pro sebe uděláte? 

Vezmu si dobře padnoucí oblečení a celkově chci být upravená. Ale fakt je, že mé každoroční novoroční předsevzetí zní – být zdravě sebevědomá. Možná působím jinak, ale opak je pravdou.

Jak zvládáte tohle zvláštní období?

Zatím se nehroutím, ale chybí mi nějaká konkrétnější vize. V říjnu zase začalo nanovo to, co jsme zažívali na jaře. Sice to není hezká představa, ale já to nezměním. Dělám si zásoby korálků a různých komponentů, protože jsem začala vyrábět náramky. Tak snad ten podzim nějak přežiju.

Čím vás zaujala nabídka v obchodě F&F? 

Jsem velmi mile překvapená. Vybrala jsem si krásné midi šaty, klasické černé lodičky, ve kterých mě nebolí nohy, a taky pěkné kotníčkové boty. 

V jakém oblečení se cítíte nejvíc žensky?

Já se oblékám podle toho, kam jdu, ale je pravda, že když se chci cítit jako ženská, sáhnu po šatech, kterých mám v šatníku docela dost. Ovšem klasiku jako džíny a tričko nebo košili s bundičkou anebo i se sakem nosím asi nejčastěji.

Autor: David Bruner

Preferujete nějaký módní styl?

Ani ne, ale ne všechno mé postavě sedí, takže vybírám hlavně tak, abych se dobře cítila a vypadala. Možná by se to, co mám nejraději, mohlo nazvat sportovní elegancí – snad.

Většina žen miluje černou, co vy?

Mám ráda výrazné barvy, červenou, modrou. Černá a bílá – klasika. Zjistila jsem, že mi moc nesluší tlumené tóny a třeba temně fialovou vůbec nosit nemůžu, vypadám v ní o dvacet let starší.

Oblíbený kousek ze šatníku?

Poslední dobou jsem si oblíbila ledvinku v pase, ne tu přes rameno, tu nosit neumím. Ale kapsička na pásku v pase je super na procházky se psem Edou. Nosím v ní telefon a nezbytné piškoty, které Eda miluje.

Jak to vidí odborník

Jaké střihy a barvy se hodí na tento typ postavy? 

Obléci drobnou postavu Heidi je radost, bude jí sedět většina oblečení, jak sportovní, tak elegantní. Menší postavě vždy velmi sluší podpatky.

Čím podtrhnout přednosti? 

Předností může být zvýraznění pasu, ať už opaskem přes šaty, nebo vypasovaným sakem.

Proč jste vybrala právě tento styling?

Zvířecí vzory jsou stále v módě a Heidi je na ně typ, lehce provokativní, přesto elegantní. S vyššími kotníčkovými botami je to ideální podzimní kombinace.

Více o novinkách se dozvíte zde.