Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tajemství královniny kabelky: K čemu ji opravdu používala? Budete překvapeni!

8. září 2022 | 19:40

Setkat se s touto neuvěřitelnou ženou se poštěstilo jen privilegovaným. Opustila nás královna Alžběta II. a skončila tak jedna velmi významná kapitola. Setkání s Jejím Veličenstvem si žádalo vytříbený styl a také speciální komunikační dovednosti – bylo totiž vždy třeba dostát přísné etiketě. V opačném případě jste se mohli dočkat i takového faux pas, jako byl královnin předčasný odchod. Informaci o jeho nutnosti vysílala tato přísná žena svému personálu za pomoci tajných signálů, k nimž jí postačilo jediné – její kabelka! 

Královna Alžběta II. se na společenských událostech vyjímala v pestrobarevných kostýmcích v pastelové a svítivé paletě barev za doprovodu ikonických rukaviček a originálních kloboučků. Při výběru elegantních modelů se obracela na módní návrháře Stewarda Parvina a Angelu Kelly. Na co však nedala dopustit, jsou kožené kabelky značky Launer v černé barvě, které byly po jejím boku již od roku 1968. Ať už byly v lesku či v matném provedení, dbala na minimalistický elegantní tvar, kratší pevné úchyty pro komfortní držení, střední velikost a ikonickou zlatou sponu v podobě zakrouceného lana na přední straně. Tyto atributy dokonale splňovala královnina favoritka Traviata, která se stala jedním z bestsellerů této britské značky.

Video se připravuje ...
Tři královské nevěsty a jejich róby. Která byla nejdražší? • VIDEO: Videohub

Tyto věhlasné kabelky však nedisponovaly pouze okrasnou funkcí, ale fungovaly také jako signalizace, že se královna chystá odněkud odejít. Věřte, že i sama královna mohla být vystavena nepříjemným situacím v konverzaci s druhými. Její čas byl ovšem více než drahý a nehodlala s ním plýtvat. Pokud tedy ukázala jeden ze svých 3 signálů, měli se mít dotyční na pozoru.

Podívejte se na stylové královniny looky za doprovodu ikonických kabelek!

#1 Když královna přendala kabelku z jedné ruky do druhé, značila tím, že je konverzací unavená a chce s dotyčným rozhovor ukončit. Služebnictvo ho poté velmi slušně vyprovodilo. Historik Hugo Vickers prozradil magazínu People milosrdnou lež: „Dělo se to opravdu velmi zdvořile. Někdo k vám přišel a řekl vám něco ve smyslu – pane, rád by se s vámi setkal arcibiskup z Canterbury.“ Bylo třeba respektovat přání samotného Veličenstva.

#2 Když položila kabelku na zem, překročila protistrana pravděpodobně hranici a daný hovor byl královně navýsost nepříjemný.

#3 Pokud se objevila královnina kabelka na slavnostní jídelní tabuli, všichni věděli, že večeře do 5 minut skončí. Sešlost tak byla diskrétně ukončena a královna se odebrala do ústraní.

Podívejte se na video s královninou vášní! 

Autor: Žaneta Podlahová