Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak si vybrat kabelku? Napoví vám typ vaší postavy. Koukněte na naše tipy na nákup!

15. února 2020 | 06:00

Chcete-li vypadat dokonale, musíte myslet na všechno. Důležité je respektovat svou postavu, jejíž proporce je možné oblečením vyvážit. A dokonce i správná kabelka vám může pomoci! Jakou si vybrat?

 

Také popadnete první kabelku, která se vám v obchodě líbí? Co si raději vybrat nějakou, která přesně padne k vaší postavě? Najděte si typ své postavy a zjistěte, jaká kabelka je pro vás nejvhodnější.

Postava ve tvaru hrušky má široké boky a větší pozadí, kabelka by měla tedy upozornit na vrchní část těla. Musíte si dávat pozor zejména na délku popruhu. Kabelka by neměla klesnout pod pas. Vybírat můžete z kabelek přes rameno, slušet vám budou i vak nebo ledvinka, kterou si obléknete kolem hrudníku. Rozhodně ji nenoste kolem pasu!

Postava tvaru jablka má větší bříško. Držte se dál od malých kabelek nepravidelného tvaru s krátkým popruhem. Vybírejte kabelky z pevné kůže, které drží tvar. Ideálně ty s delším popruhem i s úchytem do ruky.

Postava obráceného trojúhelníku má široká ramena a úzké boky. Vyplatí se proto pořídit si kabelku, která vám bude končit v oblasti boků. Vzhledem k tomu, že objem nepotřebujete přidávat v horní oblasti, snažte se vyhnout se kabelkám, které mají krátký popruh a jsou přes rameno. Slušet vám budou crossbody kabelky, kabelky s delšími popruhy a ledvinky.

Chlapecká postava by měla vytvořit dojem křivek. Design a materiál kabelky pro vás budou klíčové. Vyberte si velkou kabelku z měkké kůže. Sahat by vám měla až k bokům. Záleží pak jen na vás, zda zvolíte popruh přes rameno nebo crossbody.

Postava přesýpacích hodin má ideální vyvážené proporce. Proto by bylo škoda zakrývat je kabelkou. Sedět vám ale bude téměř cokoliv. Co zkusit kabelku na rameno s jakkoliv dlouhým popruhem nebo kabelku do ruky?

V naší fotogalerii najdete tipy na nákup kabelky podle tvaru své postavy:

Autor: Markéta Luštincová