Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Základ šatníku podle Francouzek: Přesně tohle vám nesmí chybět!

15. ledna 2019 | 06:00

Přetéká vám skříň, přesto stojíte každé ráno bezradně před šatníkem s povzdechem: Nemám co na sebe! Je to možná kvůli tomu, že vám v šatníku chybějí základní kousky. Zorientovat se můžete podle toho, jak se oblékají jedny z nejstylovějších žen Evropy: Francouzky.

Postup je jednoduchý. Nejprve zjistěte, které základní kousky už doma máte. Pravidlo zní, že by měly být co nejkvalitnější, protože přesně na nich stavíte zbytek svého šatníku. Pokud vám některý základní kus chybí nebo zjistíte, že je obnošený, je čas vyrazit do obchodu. Základ volte v neutrálních barvách, aby šlo vše jednoduše kombinovat. Jaký je seznam základních kousků?

Francouzky džíny příliš nenosí, v šatníku jim ale nesmějí chybět tmavé skinny džíny, které lze obléknout téměř ke všemu. Na chladné dny si obstarejte kvalitní svetr, nejlépe ten z kašmíru. Zahřeje vás, ale zároveň se v něm nebudete potit.

Vedle vlněného kabátu, který do základu také patří, byste měla doma mít i lehčí kabát, podle Francouzek je nejuniverzálnějším a nejslušivějším kouskem trenčkot. Volte ten z pevnějších materiálů, ten vás totiž na rozdíl od lehkých splývavých verzí zahřeje.

Kombinace trenčkotu, pruhovaného trička a černých elegantních kalhot je u Francouzek známá. Jedná se o outfit složený pouze ze základů šatníku, a přesto je tak efektní. Další svršek, který by vám neměl chybět, je kožená bunda, nejlépe černá nebo hnědá.

5456877:gallery:true:true

Teď se vrhneme na doplňky. Nepostradatelnou součástí jsou samozřejmě boty. Slušivé mokasíny a kotníkové boty na nízkém podpatku můžete nosit po celý rok. Doma byste měla mít i jednu koženou kabelku ve střední velikosti, kterou můžete vzít do práce i do města. Francouzky pak doplňují celkový look ozdobou hlavy, nejčastěji to je klobouk nebo baretProhlédněte si fotogalerii s produkty i outfity:

Autor: Markéta Luštincová