Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Návrhář Michal Marek: Kluci, běžte do sukní a podpatků!

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič / BPŽ
28. prosince 2018 | 06:00

Návrhář Michal Marek měl nedávno přehlídku svých modelů, kterou nazval Můra. Modely byly doplněny o velmi extravagantní doplňky, především na hlavách modelek a modelů. Tyto prvky outfitů Michalovi pomáhali tvořit i jiní umělci. Dodávaly jeho šatům občas až trochu strašidelný ráz.

Michal Marek přiznal, že celá jeho aktuální přehlídka byla tvořena na základě jeho pocitů v poslední době, se kterými občas bojoval, proto ji nazval Můrou. „Tahle kolekce vychází z reality, z pocitů, které jsem v poslední době prožíval, a je – dá se říct – takovou osobní terapií,“ prozradil návrhář. U šatů samotných si pravděpodobně sama dokážete představit, že byste je oblékla, jen některé trochu strašidelné doplňky, především masky a pokrývky hlavy roztodivných tvarů, byly dost extravagantního rázu.

„Doufám, že společnost bude natolik otevřená, že se už brzy začnou podobné věci nosit i na ulici. Myslím, že někde ve světě už to lidé dokonce nosí. Třeba v New Yorku a Londýně už jsou lidé natolik sami sebou, že sáhnou i po takových kouscích,“ řekla nám tvůrkyně oněch extravagantních kousků na ozdobu hlavy Coline Nova. Také Michal si myslí, že s českým vkusem a módou to jde vše k lepšímu. „Lidé mají čím dál tím větší zájem o originální kousky, a to je skvělé.“