Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejžhavější džíny roku: Nosí se roztrhané kousky a retro střihy

2. května 2018 | 06:00

Klasika v podobě skinny džínů nás sice nikdy neomrzí, ale občas je třeba doplnit svůj šatník o něco hravějšího. Letos se můžete vrátit ke kouskům, které nosily naše maminky, nebo se přiklonit k moderním výšivkám a roztrhaným kouskům. Které džíny si letos zamilujete?

Když vejdete do obchodů, obyčejné džíny letos snadno přehlédnete. Obchody jsou totiž plné zajímavých kousků, které zkrátka chcete. Budeme se opakovat, ale květinové prošívání stále frčí a tento trend se nevyhnul ani džínům. Vedle květinových výšivek můžete narazit třeba na třešně – jako v obchodě House za 949 korun.

House, 949 Kč
Autor: archiv firem
Největším trendem této sezony jsou však mom džíny. Mom džíny, to je vlastně jiný název pro džíny s vysokým pasem, které se nosily v 80. a 90. letech. Do módy se pak znovu vrátily po roce 2010.

Pokud máte široké boky a útlý pas, můžete na ně bohužel zapomenout, špatně se přes ně přetahují kvůli pevnější látce a v oblasti pasu jsou pak volné, takže vám nepomůže ani jiná velikost. Jestliže nejste majitelkou silnějších boků, pak hurá do obchodu! Koupit je můžete v Pull&Bear za 599 korun, v Reserved za 649 korun, v Mangu za 899 korun nebo v Lindexu za 999 korun.

Reserved, 649 Kč
Autor: archiv firem
Návratem do minulosti to nekončí, in jsou i vintage džíny, které jsou jakoby složené z několika látek najednou. Prodávají je třeba obchody Mango za 899 korun nebo Esprit za 1999 korun.

Posledním výraznějším trendem v denimu jsou roztrhané džíny, které letí již několik let. Zatímco loni stačila "jedna díra", letos je lepší jich mít hned několik. Velké trhance najdete i v kombinaci s prošíváním. Výjimkou nejsou ani kousky s utrhnutým spodkem nohavic, třeba v obchodě C&A za 798 korun nebo ve Stradivarius za 699 korun.

Stradivarius, 699 Kč
Autor: archiv firem

Na další trendy džíny se podívejte v naší fotogalerii:

 

Podívejte se na video a naučte se rozeznávat střihy džínů:

 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

 

 

Autor: Markéta Tošnarová