Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Známe modelku a modela roku! Podívejte se s námi do zákulisí soutěže

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
31. srpna 2017 | 16:27

Ve středu  jsme byli u toho, když ve Španělském sále Pražského hradu vyhlásili nejhezčí českou a slovenskou modelku roku a k nim i mužské protějšky. Mladé talenty vyhlašuje Schwarzkopf Elite Model Look již dvacet šest let. 

Sedm českých a sedm slovenských krásek vzešlo z castingů v obou republikách. Včera ukázaly, že z nich mohou být nové supermodelky. Dívky hodnotila porota sestavená z českých, ale také zahraničních specialistů, kteří mají celoživotní zkušenosti s módním průmyslem.

Dva roky za sebou obhájily české dívky prvenství v celosvětové soutěži Elite Model Look, a to vypovídá za vše. Uvidíme, jak se bude dařit letošním vítězkám, kterými se za Česko stala šestnáctiletá Leontýna Šiřinová a za Slovensko o rok mladší Nataša Košťová. Soutěžili i kluci – vítězi jsou jednadvacetiletý Václav Chvojka a šestnáctiletý Matúš Gašparík.

Podívejte se na první slova výherkyň:

Video se připravuje ...
Tak tahle děvčátka jsou novými vítězkami a nadějnými světovými modelkami • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Před soutěží v zákulisí, kam jsme také nakoukli, byly všechny dívky v obřích natáčkách a plné očekávání doufaly ve vítězství. Mnohdy opravdu mladičká děvčata mají jasno v tom, co by chtěla dělat, pokud by jim kariéra modelky nevyšla.

Ukázalo se, že rodiče je podporují v jejich rozhodnutí. Mnohdy v módním průmyslu po modelkách chtějí nejrůznější věci, které – ač to na fotkách nemusí být vidět – nebývají zrovna příjemné. Focení plavek ve sněhu nebo focení mezi šelmami. V anketě jsme se proto zeptali i na to, co by si holky nikdy nenechaly kvůli práci udělat. Ve videu se dozvíte, co všechno to je.