Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Velký džínový manuál: Jaký je rozdíl mezi skinny a slim? A které si koupit?

Video se připravuje ...
Velký džínový manuál: Které jsou flare, mom nebo skinny?
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
31. března 2017 | 06:00

Džíny jsou jedním z mála kousků, které má ve svém šatníku snad každá žena. Vyznat se v nich je ale mnohdy pořádný oříšek. Jak budou džíny vypadat, když na etiketě stojí "flare", "boyfriend" nebo třeba "midrise"? Jaký je rozdíl mezi skinny a slim? Připravily jsme pro vás video, díky kterému se stane pořizování nových džínů hračkou.

Rozdíl mezi skinny a slim

Pokud vyrazíte do obchodu pro nové upnuté džíny, měla byste znát zásadní rozdíl mezi typem "skinny" a "slim". Skinny džíny v sobě mají více elastanu, a tím pádem vás opravdu dokonale obepnou. Znamená to, že vám neodpustí žádný nedostatek, a tak jsou ideální především pro opravdu štíhlé ženy s nožkama jako laňka.

V případě, že nemáte nohy jako Karolína Kurková, jsou pro vás ideální slim džíny, které nejsou tolik pružné. Přes stehna i lýtka vám krásně padnou, aniž by vás nepřirozeně obepínaly. Proto jsou skvělou volbou i pro ženy, které mají trochu kypřejší tvary, ale chtějí nosit úzké kalhoty.

Rovné i zvony

Na cedulce můžete najít i název "straight". To jsou džíny s rovně střiženými nohavicemi, u kterých je důležité, aby vám perfektně padly přes zadek i boky. Jen tak vám prokážou skvělou službu a opticky vám uberou centimetry.

Velmi často teď v obchodech narazíte i na tzv. flare jeans, které asi spíše znáte jako zvonáče. Ty se po delší pauze opět vrátily do módy. Jejich velkou výhodou je to, že sluší ženám s chlapeckou postavou i s křivkami. Nejlépe vypadají, když k nim obujete boty na podpatku.

Boyfriend nebo mom?

Trend kalhot, které vypadají jako ze skříně vašeho partnera, jste určitě zaregistrovala. V obchodech jsou označené jako "boyfriend". Mají nízký pas, v oblasti zadečku, boků i stehen jsou volnější a sluší jim ohrnuté nohavice. Nejlépe vypadají s obyčejným tričkem a teniskami.

Podobně na první pohled vypadají i takzvané mom jeans. Ty mají na rozdíl od boyfriend džínů vysoký pas, přes zadek jsou upnuté a od stehen dolů volnější. Velmi často mají zkrácenou délku nad kotníky. Můžete si je sama doma ještě o trochu zkrátit a nechat nohavice ledabyle ustřižené. To je totiž další velký hit, který na etiketě najdete pod označením "cropp".

Výška pasu

Nesmíme zapomenout ani na výšku pasu, která se většinou na cedulkách u džínů také uvádí. Ty s vysokým pasem sahajícím až k pupíku jsou označené jako "highrise", středně vysoký pas zase "midrise" a ten nejnižší, který lemuje pánevní kosti, se jmenuje "lowrise".

Jaký je rozdíl mezi skinny a slim? A jaké další názvy najdete na etiketě džínů? Poradíme vám ve videu:

Video se připravuje ...
Velký džínový manuál: Které jsou flare, mom nebo skinny? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ