Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trendy jarní kabáty: Elegantní trenčkoty i prodloužené bombery!

1. března 2017 | 06:00

Pomalu, ale jistě se blíží čas, kdy teplé kabáty vyměníme za lehké a vzdušné. Abyste mohla brzy vyrazit do ulic ve zbrusu novém kousku, našly jsme pro vás stylové jarní kabáty z aktuálních kolekcí. Určitě si vyberete!

Pravděpodobně vás příliš nepřekvapí, že stejně jako několik minulých sezon, tak i letos je velkým hitem trenčkot. Typický "trench coat" je specifický dvouřadým zapínáním na knoflíky, výraznou klopou, širokým páskem, poutky na manžetách rukávů a zadním rozparkem. Letos se však do popředí dostaly trochu odlišné střihy, které třeba nemají zapínání vůbec, mohou sahat klidně až po kotníky a mají ještě mnohem větší a výraznější klopy. Dlouhé délky kabátků jsou letos opravdu oblíbené. Nemusí to být jen trenčkoty, ale také jednoduché rovně střižené kabáty v pastelových barvách.

Dalším velkým hitem nadcházející sezony jsou prodloužené bombery a nesmíme zapomenout ani na tenké prošívané kabátky. Oba tyto trendy si nejvíce zamilují ženy, které dávají přednost sportovnímu a ležérnímu stylu. Trenčkoty se zase hodí pro elegantní ženy.

Co se týče barev, na jarních kabátech převládají pudrově růžová a bledě modrá. Obě barvy byly sice oficiální barvou loňského roku, ale teprve letos jsou opravdu na výsluní. Populární je také khaki odstín, který však nesluší jen tak někomu. Světlejší typy vypadají ve vojenské zelené jako bledulky.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!