Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Český design: Beton nejen na stavbu, vypadá skvěle i v podobě drobných doplňků

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
17. března 2017 | 06:00

Betonika by Labutdesign je dalším projektem, který bychom vám rádi představili. Stojí za ním designér Martin Labuť. Beton je materiál, který se běžně využívá ve stavebnictví, budete ovšem zřejmě překvapeni, že vypadá skvěle i při použití pro drobné designové doplňky do bytu!

„Inspirace pro výrobu betonových doplňků přišla asi po návratu z Berlína, kde jsem byl na krátké dovolené. Navštívil jsem několik designových obchodů a řekl si, že bych mohl sortiment rozšířit o výrobky z betonu," vysvětlil nám Martin Labuť.

Můžete si pořídit mísy, lampy nebo třeba zarážky dveří. Beton se nehodí k tomu, aby se z něj konzumovalo jídlo. Pokud budete mít v míse ovoce, je to zcela neškodné. Ošetření materiálu je velice snadné. "Rád si nacházím různé tvary nádob, které potom vylévám betonem," prozradil Martin svou taktiku. Můžete tak mít doma svítidlo, které bude mít nohu jako lahev od džusu. Cenově se doplňky pohybují mezi pěti sty korun a dvěma tisíci korun. O víkendu bude na náměstí Václava Havla probíhat další Dyzajn market, kde si můžete pořídit spoustu zajímavých kousků do bytu.