Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Největší jarní trend: Výšivky jsou všude!

12. února 2017 | 06:00

Je na čase pustit do svého šatníku trochu jara, přestože počasí zatím příliš jarně nevypadá. Díky stylovým výšivkám, které se po letech zase vrátily do módy, budou vaše oblíbené kousky příjemně hřát, ale přesto vám budou připomínat jaro.

Loni se začaly v obchodech s oblečením postupně objevovat kousky s odznáčky a veselými nášivkami. Obojí se později začalo prodávat i zvlášť. Takže jste si mohla odznáčky přehazovat z pohodlných džín na oblíbenou mikinu a zase zpět nebo si sama nažehlit či přišít nášivku přesně tam, kam jste chtěla. Na jaře a v létě se k této hravé dvojici připojily ještě výšivky. Tedy různé symboly a ornamenty vyšité v oblečení. Ty si sice na jiný kousek jen tak nepřehodíte, ale vypadají tak krásně, že si je zamilujete!

Výšivky útočí

Připravte se na to, že až vstoupíte do obchodu s oblečením, ze všech koutů na vás bude tahle stylová trojice v čele s výšivkami vykukovat. Najdete je úplně na všem. Na kabátech, bomberech (kde to vlastně všechno začalo), džínách, sukních, halenkách, tričkách, ale i na kabelkách, botách, čepicích. Zkrátka snad téměř na všech módních kouscích i doplňcích, kde je to jen trochu možné.

Zatímco nášivky jsou většinou různorodé a na jedné bundě může být klidně jahoda, bota i jednorožec, výšivky jsou nejčastěji inspirovány přírodou. Návrháře letos nejvíce zaujaly květiny, speciálně růže, a různá zvířata od tygrů až třeba po hmyz. Tak se trochu odvažte a obohaťte svůj šatník šťavnatým kouskem s výšivkami. Uvidíte, že rozhodně nebude poslední.

Inspirujte se kousky, které jsme pro vás našly!

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Vybraly jsme pro vás první jarní novinky v obchodech • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ