Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak se vdávat bez bílých šatů a svíčkové? Zajděte si o víkendu na veletrh netradičních svateb!

28. ledna 2016 | 11:45

Chystáte svatbu, ale tradiční zvyky a naškrobené ubrusy nejsou nic pro vás? Inspiraci můžete najít na netradičním svatebním veletrhu s názvem Svatební cirkus, kde si na své přijdou nejen nastávající nevěsty, ale i budoucí ženiši. Proběhne v sobotu 30. ledna v areálu pražské haly Praga.

Pořadatelka akce, režisérka a kameramanka Jana Bušková, se při tvorbě tohoto svatebního happeningu, jak sama akci nazývá, inspirovala v zahraničí, kde svatby probíhají v mnohem uvolněnějším a často i radostnějším duchu.  
„Na tradičních svatebních veletrzích se často setkáme s komerční prezentací dodavatelů, fotografů, svatebních studií, cateringových firem a dalších. Svatební cirkus chce dát prostor informacím, které se jinde nenabízejí, a totiž tomu, že svatba je krásný životní okamžik, který lze prožít v uvolněné a láskyplné atmosféře podle svých vlastních představ, a nikoli dle zažitých stereotypů, jak má správná svatba vypadat," říká pořadatelka.

Během sobotní akce se tak návštěvníci mohou inspirovat tvorbou dodavatelů, kteří sdílejí podobnou filozofii, a totiž tu, že svatba je spíše radostný cirkus dobrých zážitků než organizačně i finančně vyčerpávající akce, často plná zažitých stereotypů.

Co vás čeká?

Můžete se tedy těšit na svatební veletrh plný polaroidových fotografií, netradičních květinových dekorací například z lučního kvítí nebo originálních ozdob, které jste určitě na žádné svatbě ještě neviděli. Mimo jiné můžete navštívit i finanční koutek, kde si sestavíte kalkulaci na přípravu svatby, nebo využít služby právničky specializující se na předmanželské smlouvy. Speciální koutek čeká samozřejmě i na pány. Tam jim například kadeřník poradí s úpravou vlasů a vousů pro den D.

Netradiční svatební agentury nabídnou inspiraci třeba pro svatby na louce. Návrhářky představí netradiční možnosti svatebních šatů, šperkařská studia zase ukážou atypické šperky, rodinné cateringové firmy vám představí nové trendy ve svatební gastronomii a zároveň poradí, jak se dá variabilně pracovat se skladbou svatebního menu tak, aby byli všichni spokojeni.

Přijďte se podívat a inspirovat!
Autor: Svatební cirkus