Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Sako jako nezbytný podzimní kousek! Víme, které střihy vám padnou

16. září 2015 | 06:00

Vyniknou, ať je obléknete k čemukoliv. Sednou k džínsům, pouzdrovým šatům, ale i k legínám. A nosí se ve verzích klasických a konzervativních, ale i uvolněných chlapeckých. Stačí si vybrat to pravé!

Sako už dávno není jen módní kousek určený do kanceláře nebo do divadla a už vůbec není jen výsadou mužů. Během posledních pár let se stalo běžnou součástí ženského neformálního outfitu.

Možná si říkáte, že lehká sáčka jsou nejpopulárnější během slunečných jarních měsíců, ale není tomu tak. Univerzální kousky totiž frčí celoročně! Poradíme vám, jakou barvu a střih si vybrat a do kterých obchodů zajít pro ty nejlepší úlovky.

Vybírejte s rozvahou

Vybrat si dokonale padnoucí sako může někdy být i velký oříšek, proto není dobré sáhnout hned po tom prvním, které vám padlo do oka díky barvě nebo příznivé ceně. Pečlivé a dlouhé vybírání se opravdu vyplatí.

magic-outlet.cz, 538 Kč
Autor: PP

Nejdůležitější je, abyste sako bez problémů zapnula, nikde se nevzhledně nekrabatilo ani příliš nenapínalo a aby rukávy končily v místě, kde se ohýbá zápěstí (samozřejmě pokud nejsou schválně tříčtvrteční). Pokud takový kousek najdete, stačí už jen, abyste se v něm cítila pohodlně, přirozeně a také sexy.

Střih podle postavy

Právě teď jsou trendy snad všechny možné střihy, které vás napadnou. Oversized, projmuté sako sahající k bokům, sáčko s volánkem, zkrácený blejzr nebo třeba ležérní kousek bez zapínání. Zkrátka máte opravdu z čeho vybírat!

Ne každý střih však bude lichotit přímo vaší postavě. Je třeba důkladně vybírat i podle typu vaší postavy. Například prodloužené oversized sako sahající do půli stehen rozhodně neprospívá ženám nižšího vzrůstu, stejně jako zkrácená délka nelichotí vysokým ženám.

Dámy s větším bříškem by se zase měly vyhnout kouskům s jedním knoflíkem, který je umístěn lehce nad pupíkem a bříško opticky zvětšuje. Projmuté sáčko s knoflíkem sluší především ženám s chlapeckou postavou, protože opticky vytvaruje pas a dodá bokům oblé tvary. Pokud vás trápí nějaké to kilo navíc v oblasti bříška, boků nebo zadečku, vsaďte na lehce prodloužené sako rovného střihu, které se zapíná na více knoflíků nebo vůbec.

Inspiraci najdete v naší fotogalerii!