Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Pořiďte si stylovou mikinu! Teplé večery jsou zatím v nedohlednu

Video se připravuje ...
S čím nosit mikinu? 3 tipy na stylové outfity!
VIDEO: Karel Dlabač
19. června 2015 | 06:00

Vlahých letních večerů se v blízké době pravděpodobně nedočkáme, ale od posezení na zahrádkách a venkovního grilování nás to rozhodně neodradí. V těchto případech vám skvěle poslouží praktická a stylová mikina, která nejen zahřeje, ale i dodá vašemu outfitu šmrnc. Poradíme vám, jaké jsou letos v kurzu.

Žádné vytahané mikiny po kolena, huňaté kousky na zip nebo mikiny evokující vrcholový sportovní výkon! Na takové oblečení rovnou zapomeňte! Na každodenní nošení jsou nejlepší jednoduše střižené mikiny s hravými potisky nebo vtipnými nápisy. K takovému univerzálnímu kousku můžete obléknout áčkovou sukni, šortky, džíny nebo teplákové kalhoty. Zkrátka podle toho, kam se chystáte vyrazit.

Stylové mikiny jsou právě teď na absolutním výsluní. Zdobí titulky prestižních módních magazínů i přehlídková mola. Rozhodně to však neznamená, že za mikinu musíte utratit majlant. Našly jsme pro vás skvělé kousky z běžné konfekce, které vypadají luxusně. Za ty nejlevnější zaplatíte klidně i pouhých 250 korun, za ty dražší maximálně 900 korun.

H&M, 799 Kč
Autor: archiv firem

Potisky a nápisy

Když vyrazíte do obchodu pořídit si trendy mikinu, rovnou zapomeňte na jednobarevné kousky. Ve stylové mikině musíte být vidět! Sáhněte po té s originálním obrázkem, květinovým potiskem, námořnickými pruhy, s retro puntíky nebo vtipným a trefným nápisem.

Proč "mikina"?

Pokud jste někdy přemýšlela nad tím, jak vzniklo slovo mikina, prozradíme vám to. Jedná se o slangový výraz, který je odvozený od známé animované postavičky Mickey Mouse. Na Západě byly tehdy pulovry s tímto potiskem absolutním módním hitem, který se pak postupně dostal i k nám.

Inspiraci naleznete v naší fotogalerii!