Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šortky a capri kalhoty: Které zamaskují bříško i silná stehna?

7. června 2015 | 06:00

K létu patří neodmyslitelně šortky! Letos si v obchodech můžete vybrat od klasických džínových přes volné šortky na gumu až po kousky ke kolenům. Díky široké nabídce si vyberou ženy s jakýmkoliv typem postavy. Které se líbí vám?

Zamaskujte bříško i boky

Ženy s větším bříškem mohou nosit šortky naprosto bez problémů. Stačí jen, když se vyvarují "bokovek", které jejich postavě nesvědčí. Ideální volbou jsou kraťasy s vyšším pasem nebo hladké a jednobarevné bermudy. Pokud chcete ukázat nožky, nebojte se ani minišortek, které odlákají pozornost od bříška.

Stejně snadno se dají zamaskovat i široké boky. Stačí se vyhnout šortkám s výraznými bočními kapsami, které mají tendenci rozšiřovat. Trefou do černého jsou hladké kraťasy klidně i s potiskem. Když k outfitu přidáte výrazný šperk, například masivní náhrdelník, odvede pozornost od boků úplně někam jinam.

H&M, 399 Kč
Autor: archiv firem

Co se silnějšími stehny?

Máte silnější stehna a bojíte se nosit šortky? Děláte chybu! Ani vy se nemusíte typicky letního kousku vzdát. Stačí jen sáhnout po delších kraťasech do půli stehen, těsně nad kolena nebo klidně i pod kolena. A pokud se nebudete cítit ve světlých barvách, vsaďte na černou nebo temný odstín modré či fialové. A hlavně se nebát! Hlavu vzhůru a myslete na to, že sexy nejsou jen ultrakrátké mini!

Nohy ven

Sice nesluší úplně všem, ale na výsluní se drží už roky! Ano, řeč je o minišortkách, které sice nejvíce sluší ženám s postavou modelky Victoria´s Secret, ale stejně je milujeme. Letos frčí džínové kraťasy s dírami, krajkovou aplikací nebo třásněmi. Zkrátka nesmějí být obyčejné! Stejně jako loni, i letos se budou nosit krajkové šortky s vyšším pasem, ale i koženkové kousky a volné kraťasy na gumu s potiskem.

I delší jsou trendy

Samozřejmě není nutné, abyste celé léto strávila v minišortkách. Trendy a pohodlné jsou i džínové kraťasy nad kolena, bermudy nebo capri kalhoty.

Inspiraci naleznete v naší fotogalerii!