Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nejžhavější podzimní trendy z přehlídkových mol!

  • Inspirujte se trendy z přehlídkových mol!
    24. května 2015 | 06:00

    Přestože ještě nezačalo ani léto, ve světě už odtajnili módní trendy určené pro sezonu podzim i zima 2015. Ve světových módních metropolích proběhly prestižní týdny módy, a proto víme, že podzim ovládnou oranžová barva, asymetrie a třásně. Podívejte se na fotografie z přehlídek z Londýna, Paříže a Milána a inspirujte se.

  • Oranžová barva

    Podzimní trendy 2015.
    Autor: profimedia.cz
     

    Barva, která byla mnoho let opomíjena a zavrhována, je teď na vrcholu. Na newyorském týdnu módy se objevila snad na každé přehlídce. A na podzim zaplaví i naše obchody. Těšit se můžete na nepřehlédnutelné kabáty, šaty nebo třeba maxi šály v zářivých i tlumených odstínech pomerančové. Takže se v létě pořádně opalujte, aby vám na podzim ladil oranžový kabát k čokoládové pleti. Pro bledulky totiž tato výrazná barva není vhodná.

  • Červená barva

    Podzimní trendy 2015.
    Autor: profimedia.cz
     

    Konkrétně na londýnském týdnu módy hrála vedle oranžové velkou roli také tradiční barva podzimu – červená. A to ve všemožných odstínech, od jemně červené až po bordó. Pokud máte doma nějaký výrazný červený kousek z loňska, rozhodně s ním letos uděláte ještě hodně parády.

  • Třásně

    Podzimní trendy 2015.
    Autor: profimedia.cz
     

    Módní trendy 70. let na nás útočí ze všech stran, a tak není divu, že prestižní módní přehlídky ovládl typicky bohémský prvek – třásně. Indiánské pončo a střapatá kožená kabelka budou na podzim to pravé ořechové.

  • Peří

    Podzimní trendy 2015.
    Autor: profimedia.cz
     

    Na loňských přehlídkách převážně v Londýně byla velmi často k vidění kožešina. Letos ji vystřídalo dramatičtější a odvážnější peří. Barevnými peříčky lemované šaty, bundy, drobné doplňky či celé kabátky poseté peřím tvoří podstatnou součást podzimních trendů roku 2015.

  • Sklady

    Podzimní trendy 2015.
    Autor: profimedia.cz
     

    Tenké nebo široké, to je jedno, každý sklad se počítá. Pořiďte si na podzim alespoň jednu skládanou sukni nebo halenku, které se na milánském týdnu módy staly vlajkovou lodí značek Gucci a Giorgio Armani.

  • Široké pásky

    Podzimní trendy 2015.
    Autor: profimedia.cz
     

    Výrazným prvkem hned několika módních domů bude na podzim oversized pásek. Ten můžete nosit přes overaly, šaty nebo vesty. A pokud jste si loni zamilovala kabáty nadměrných velikostí, široký pásek k nim padne jako ulitý.

  • Asymetrie

    Podzimní trendy 2015.
    Autor: profimedia.cz
     

    Rameno ven! To hlásí značky Stella McCartney, Lanvin nebo Saint Laurent. Asymetrie je jedním z největších trendů nastávajícího podzimu. V typickém sychravém počasí si s holým ramenem ven asi nevyjdete, ale na večírku budete za hvězdu!

  • Minisukně a minišaty

    Podzimní trendy 2015.
    Autor: profimedia.cz
     

    Když k odhalenému ramenu přidáte ještě odhalené nožky, budete sice možná promrzlá až na kost, ale zato maximálně trendy. Krátké sukně a šaty inspirované 70. léty totiž ovládly snad všechny prestižní módní přehlídky. S dlouhým kabátem to určitě zvládnete, i když se rtuť teploměru příliš vysoko nevyšplhá!

Diskuse ke článku
.