Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pařížský týden módy: Přehlídka luxusu a celebrit!

14. března 2015 | 06:00

Luxusní značky, nejslavnější módní návrháři a první řady obsazené těmi nejstylovějšími celebritami – to je Paris Fashion Week. Během nejprestižnější módní akce světa byly k vidění kolekce haute couture, ale také celkem všední sezonní trendy. Jak se vám modely líbí?

Co je to haute couture?

Haute couture neboli vysoká krejčovina je označení pro nejluxusnější a nejdražší módní kolekce. Modely se šijí z vysoce kvalitních a drahých látek a klade se důraz na detail a dokonalé šití. Jedny šaty například z dílny Valentino vyrábí tým těch nejzkušenějších profesionálů klidně několik týdnů. Taková róba vyjde i na miliony korun.

Sezonní trendy

Vedle luxusních rób nám světoví návrháři předvedli i sezonní kousky pro podzim a zimu 2015. Karl Lagerfeld předvedl kolekci, ve které jasně ukázal, že černá je zkrátka barva s velkým B! Ostatní návrháři se trochu víc odvázali, takže černé modely vystřídaly i pestrobarevné kousky inspirované 60. a 70. lety, disco geometrické vzory, krajka a kožešina.

Valentino
Autor: EPA

Slet celebrit

První řady těch nejluxusnějších přehlídek tradičně obsadily známé osobnosti. Show Louis Vuitton si nenechala ujít herečka Michelle Williams, dále zpěvačka Selena Gomez nebo třeba milovnice módy a společenských akcí Kim Kardashian – jak jinak než po boku svého muže Kanye Westa. Na přehlídku britské módní návrhářky Stelly McCourtney se zase přišla podívat modelka Cara Delevingne, která se během týdne módy prošla i několikrát po mole, a to spolu s hercem Woodym Harrelsonem.

Na ostatních módních show nechyběla hvězda Padesáti odstínů šedi Dakota Johnson, také zpěvačky Beyoncé, Lorde a Katy Perry nebo herečka Amanda Seyfried.

Zoolander ožil

Každý fanoušek komediálních herců Bena  Stillera a Owena Wilsona si jistě pamatuje bláznivý film Zoolander. Na přehlídce Valentino se vžili do svých tehdejších rolí modelů Dereka Zoolandera a Hensela a postarali se o pořádnou show.

Ben Stiller
Autor: profimedia.cz

Modely z Paris Fashion Week si prohlédněte v naší fotogalerii!