Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

70. léta jsou zpět: Co je trendy a jak nevypadat jako na maškarní?

28. února 2015 | 06:00

Přední světoví návrháři ve svých nových kolekcích předvedli, že typický módní styl 70. let letos hlásí velký návrat mezi trendy. Jak ale retro věci nosit, aby si ostatní nemysleli, že se chystáte na karneval? Poradíme vám!

Začněte pozvolna

Rozhodně se nebojte, že byste měla přestat nosit půlku svého šatníku a nahradit ji retro barevnými hadříky. Pro začátek stačí, když si pořídíte jeden kousek typický pro 70. léta, a ten doplníte svými oblíbenými kousky. Na jaro jsou ideální zvonáče! Stačí, když budou ve spodní části jen jemně rozšířené, abyste se cítila dobře. Pak už k nim rozhodně nepřidávejte žádné strakaté disco tričko ani volnou hippie tuniku. Prostě oblékněte to, co jste dosud byla k džínám zvyklá nosit.

Pusťte do šatníku geometrii

Pro ty odvážnější je tu další symbol 70. let, a to geometrické vzory. Tehdy frčely ty nejšílenější barevné kombinace, které v kombinaci s líčením a účesem dělaly z nositelky "disco kouli". V dnešní době postačí top nebo sako s geometrickými obrazci v zemitých barvách, jako jsou vínová, hnědá nebo třeba béžová. K výraznému vršku oblékněte jednobarevné kalhoty, obujte mokasíny, na hlavu posaďte elegantní klobouk a moderní outfit inspirovaný 70. lety je na světě.

Inspirace na léto

V letních měsících to můžete trochu rozjet. Na zahradní grilování, hudební festivaly nebo venkovní párty s přáteli je retro oblečení jako dělané! Například indiánské třásně inspirované bohémským stylem budou v létě vypadat skvěle na všem. Ať už zdrženlivě sáhnete jen po kabelce, nebo se odvážete ve střapaté sukni, budete vypadat skvěle, uvolněně a hlavně trendy.

Zara, 1199 Kč
Autor: archiv firem

Pokud v létě ráda podtrhujete svou ženskost pomocí šatů, rozhodně si pořiďte jedny "zavinovačky", které budou absolutním hitem léta. Můžou být jakkoliv dlouhé a barevné, hlavně, že se do nich zavinete a budete se cítit sebevědomě.

Co v létě rozhodně oceníte, jsou takzvané muší sluneční brýle. Tedy klasické retro brýle s velkými, někdy i barevnými obroučkami. Na opalování to sice není to pravé, ale jako módní doplněk vypadají skvěle!

Sbohem, podpatky

Samozřejmě, že vaše oblíbené lodičky budou stále nadčasové a elegantní, ale na paty jim v létě začnou šlapat sandálky na platformě. Určitě si některá z vás vybaví, jaký to byl dříve obrovský hit. A teď je zpět! Pořiďte si na léto alespoň jedny a kombinujte je s dalšími retro kousky.

Na skvělé retro kousky se podívejte do naší fotogalerie!