Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Konečně! Ponožky v sandálech jsou módním hitem letošního léta

Nový trend Normcore je opravdovým hitem, co vy na to?
20. května 2014 | 06:00

Jestli jste někdy žehrali na styl českých turistů nebo vašich nemoderních rodičů, kteří jsou schopni obléci si kraťasy a ponožky do sandálů nebo vytahané tričko a džíny, pak zbrzděte. Právě teď se totiž tento styl-nestyl stává tím nejstylovějším, co můžete nosit.

Možná také patříte mezi ty, kteří jsou doslova přesyceni módními trendy, které na nás křičí z výkladních skříní obchodů i barevných stránek časopisů. Často se v nich spousta z nás neorientuje, necítí se v nich pohodlně, nebo prostě nechce jít s davem módních nadšenců. Na módní masáž, která je všude kolem nás, reaguje hnutí normcore, které se snaží trendy a módu zcela ignorovat a potlačovat.

Normcore trend
Autor: Archiv Prada
Z manifestu proti módě se ovšem stal jeden z největších módních trendů tohoto jara, který ve svých kolekcích neopomněly zmínit takové značky, jako například Prada.

Kirsten Stewart a Juliane Moore budou v novém filmu oblečeny přesně podle Normcore stylu
Autor: Profimedia.cz
Módní hnutí proti trendům

Ikonou hnutí normcore by se s přehledem mohl stát Steve Jobs a jeho kombinace džínů a černého roláku. Ale stejně tak by se jí mohl stát váš soused, který nosí ponožky v sandálech nebo kolegyně, jejíž nejoblíbenější nákupní zónou je tržnice.

Styl, který původně vznikl jako bojkot trendů a nad kterým jsme po léta ohrnovali nos, začali vyznávat světoví módní blogeři, modelky i rebelové a z nošení oblečení ve stylu 90. let a seriálu Krok za Krokem, se stal módní hit. A co takovému nadšenci stylu normcore nesmí chybět v šatníku?

Ponožky v sandálech jsou teď IN
Autor: Instagram.com
Určitě jsou to bílé ponožky, volné neznačkové džíny, sportovní tričko bez jakéhokoli projmutí na bocích, roláky a košile s krátkým rukávem, mikina nebo lehce vytahaný svetr, šedé kapsáče, robusní polobotky či neznačkové tenisky a samozřejmě ony korkové zdravotní sandály a gumové turistické sandály.